Frytki z dyni - idealna przekąska na Halloween

Frytki z dyni - idealna przekąska na Halloween

Przejdź do galerii zdjęć
Halloween to idealny powód na przygotowanie wielu ciekawych przekąsek. Jednym z nich są frytki z dyni. Jesteśmy pewni, że przygotowanymi frytkami z dyni zaskoczysz swoich gości na Halloweenowej imprezie!
Reklama
Składniki:
  • 1 dynię piżmowa (może być również hokkaido)
  • 50-60 ml oliwy
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • bazylia
  • oregano
Przygotowanie: Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Dynię obieramy (koniecznie uważajcie by się nie skaleczyć!), kroimy ją na paski. Pokrojoną dynię przekładamy do miski i polewamy oliwą, posypujemy przyprawami i mieszamy. Najlepiej jest dynię odstawić na około godzinę, by smaki mogły się ze sobą połączyć, a dynia nabrać ich smaku. Blachę od piekarnika wykładamy folią aluminiową i rozkładamy paski z dyni. Gdy piekarnik jest już nagrzany, wkładamy blachę do piekarnika. Nasze frytki z dyni powinny się piec około godziny, jednak już po około 30 min warto sprawdzić czy już są upieczone. Frytki z dyni świetnie pasują w połączeniu z sosem czosnkowym.
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: Frytki z dyni
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama