Jesienna zupa pieczarkowa z grzankami i mozzarellą - przepis

Jesienna zupa pieczarkowa z grzankami i mozzarellą - przepis

Przejdź do galerii zdjęć
Późną jesienią, gdy za oknem jest coraz chłodniej, nic lepiej nie rozgrzewa niż jesienna zupa pieczarkowa z grzankami i mozzarellą.
Reklama
Składniki:
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 cebuli
  • 500 g pieczarek
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 pietruszki
  • 2 małe ziemniaki
  • 500 ml bulionu
  • 100 ml śmietanki 18% (do zup i sosów)
  • tarta mozzarella
  • grzanki
Przygotowanie: W garnku na oliwie zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę. Następnie dodaj umyte oraz pokrojone pieczarki i smażyć ok. 10 minut co chwilę mieszając. Dodaj obraną i startą na tarce marchewkę oraz pietruszkę a także obranego i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Wymieszaj i chwilę razem podsmaż. W międzyczasie dopraw solą i pieprzem. Wlej gorący bulion i zagotuj. Gotuj pod przykryciem przez ok. 15 minut aż warzywa będą miękkie. Zmiksuj blenderem, a pod koniec dodaj śmietanę i grzanki.
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: Jesienna zupa pieczarkowa z grzankami i mozzarellą
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama