Reklama
Kawa po turecku
Reklama
W codziennym biegu najczęściej pijemy kawę rozpuszczaną, zalewaną lub kupioną na stacji benzynowej. W opozycji do tych opcji staje kawa po turecku, która wymaga poświęcenia uwagi i chwili czasu - przez to staje się napojem na specjalne okazje.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: usta - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
14 marca 2019Przejdź do artykułu
Czytaj więcej
Kawa po turecku - jak ją przygotować? [SPRAWDZONY PRZEPIS]
Kawa po turecku zyskuje coraz większą popularność w różnych stronach świata. Jest to rytuał parzenia kawy, który zapewnia jej silniejszy aromat i o wiele głębszy smak. Jak właściwie ją przygotować, aby już po chwili móc cieszyć się kawą w znakomitym wydaniu?
Przepis na kawę po turecku. Najważniejszy jest tygielek!
Kawa po turecku to rodzaj kawy przygotowywanej z bardzo drobno zmielonych ziaren. Kawa jest parzona w specjalnym naczyniu zwanym cezve, czyli tygielkiem i podawana w małych filiżankach. Kawę po turecku tradycyjnie podaje się ze szklanką wody. Sprawdź przepis!
© 2024 ZaradnaKobieta.pl