Reklama

wypieki triki

5/5
Co zrobić, żeby ciasto się udało? 5 niezawodnych trików na udane wypieki
pl.pinterest.com
5. Żeby ciasto nie opadło: Opadające ciasto to zmora wielu gospodyń. Na szczęście są na to sposoby! Pod koniec pieczenia zwiększ temperaturę w piekarniku o około 20 stopni - najlepiej wykonać to na ostatnie 5 minut planowanego czasu. Co więcej, kiedy ciasto jest w piecu nie otwieraj drzwiczek i nie poruszaj blachą. Dzięki temu ciasto pięknie wyrośnie i nie przysporzy przykrych niespodzianek.
Reklama

Wielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne, a to oznacza, że wielu z nas podejmie próbę samodzielnego wykonania domowych ciast. Pieczenie to sztuka, która nawet mimo wieloletniej praktyki czasem może skończyć się niepowodzeniem. Praktyczne, a przede wszystkim sprawdzone triki sprawią, że wypieki zawsze będą udane, a na świątecznym stole nie zabraknie kuszących słodkości!

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: bruschetta - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
13 kwietnia 2019