Reklama
czerstwe pieczywo
I jeszcze pomysł na słodkie śniadanie. Czerstwe pieczywo dzielimy na kromeczki o grubości około 2 cm. Moczymy je w rozbełtanym jajku połączonym z mlekiem i cynamonem. Smażymy na rumiano na niewielkiej ilości tłuszczu. Podajemy z cukrem pudrem. Jak widzisz, czerstwy chleb można wykorzystać na wiele różnych sposobów. Korzystaj z nich, a przestaniesz wyrzucać pieczywo.
Reklama
Nie powinniśmy marnować jedzenia, tymczasem okazuje się, że wyrzucamy go coraz więcej. Kupujemy za dużo owoców, warzyw, nabiału, ale też pieczywa. Czerstwy chleb można jednak wykorzystać i wcale nie straci on na smaku. Jak to zrobić? Do czego użyć takie pieczywo, żeby go nie wyrzucać?
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: łosoś - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
26 listopada 2019Przejdź do artykułu
Czytaj więcej
6 pomysłów na to co zrobić z czerstwego chleba
Pieczywo codziennie pojawia się na naszym stole. Bywa, że kupujemy go zbyt wiele i nie jesteśmy w stanie przejeść go na świeżo. Choć zazwyczaj mamy świadomość tego ile możemy zjeść, to wystarczy, że pojawią się u nas goście i już musimy kupić więcej. Co w takim przypadku zrobić z pieczywem nie pierwszej świeżości? Jak wykorzystać czerstwy chleb?
Co przyrządzić z czerstwego pieczywa?
Wiele z nas ma problem, ponieważ nie wie co zrobić z czerstwym pieczywem. Najczęściej, niestety, ale wyrzucamy je do śmietnika. Chciałabyś w końcu ukrócić ten precedens? Zobacz, jakie pyszności możesz przyrządzić wykorzystując czerstwe pieczywo.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl