Reklama
ryba święta
A ryba po grecku? Każdy robi ją inaczej . My polecamy wersję, w której podsmażone filety rwiemy na mniejsze kawałki. Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach, pietruszkę również. Drobno kroimy pora. Wszystkie warzywa podsmażamy na maśle i doprawiamy solą i pieprzem, oraz gotową mieszanką przyprawy do ryby. Na koniec dodajemy rybę i zalewamy wszystko sosem pomidorowym. Mieszamy. Ryba po grecku smakuje najlepiej, gdy jest naprawdę dobrze doprawiona. A jaka ryba pojawi się na twoim, świątecznym stole?
Reklama
Polacy jedzą coraz więcej ryb! Co ciekawe, rodzice przemycają je nawet dzieciom, które do tej pory nie chciały wziąć ryby do ust. To dzięki temu, że dostępność różnych przepisów jest teraz dużo łatwiejsza, ale też i o świeżą, smaczną rybę również łatwiej.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: czerstwe pieczywo - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
23 grudnia 2019Przejdź do artykułu
Czytaj więcej
Pasta z makreli – przepis. Szybka pasta z wędzonej ryby
Pasta z makreli to smarowidło, które przypadnie do gustu miłośnikom ryb. Można je wykorzystać zarówno do kanapek jak i do krakersów. Ta druga opcja to świetna przekąska na imprezę dla znajomych. W dodatku ta bardzo popularna w Polsce ryba jest też bogata w składniki odżywcze. Jak zrobić pastę z wędzonej makreli i dlaczego warto?
Fit przepis na rybę z papryką, pomidorami i fasolą - pycha!
Ryba powinna na stałe gościć w naszych jadłospisach, ponieważ jest bardzo zdrowa i niesie wiele korzyści dla organizmu i ciała. Jeśli masz ochotę przygotować rybę w naprawdę zdrowym i pysznym wydaniu, poznaj fit przepis na przepyszny, aromatyczny i kolorowy obiad z rybą w roli głównej.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl