Dlaczego warto jeść miód?
Przejdź do galerii zdjęć
Kupić dobry i prawdziwy miód nie jest łatwo, jeśli zupełnie nie wiemy, na co zwrócić uwagę. Najlepiej jest zwracać uwagę na polski produkt, który będzie zawierał pyłki rośli, które znamy. Jeśli pokusimy się o tańszy miód z Chin, może mieć on naprawdę wątpliwą jakość.
Reklama
Krystalizacja
Jeżeli chcesz mieć pewność, że miód jest dobrej jakości, musisz wiedzieć, że powinien on się krystalizować. Miód po około 3 do 4 miesięcy od rozlania do słoików ulega krystalizacji, a jeśli tak się nie stanie, to powinniśmy zwrócić na ten fakt uwagę, gdyż to może świadczyć o jego wątpliwej jakości. Choć akurat miód spadziowy oraz akacjowy potrzebuje na krystalizację więcej czasu.
Ile kosztuje miód?
Za dobrą jakość trzeba zapłacić. W przypadku miodu niestety od tej zasady nie ma wyjątków. Jeśli cena będzie zbyt niska, możemy się spodziewać, że coś jest nie tak. Najmniej zapłacimy za miód rzepakowy, a także wielokwiatowy. Za wrzosowy i taki z iglastej spadzi trzeba będzie zapłacić sporo więcej.
Jeżeli chcesz mieć pewność, że nabywasz produkt dobrej jakości, wybierz miody certyfikowane. A dlaczego właściwie warto jeść miód?
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: dlaczego warto jeść miód
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
10 zaskakujących właściwości miodu, o których powinnaś wiedzieć
Miód jest znany od tysięcy lat. Nawet w starożytnej Grecji czy Egipcie, ludzie doceniali specjalną siłę miodu. Dziś już dokładnie wiemy, jakie są jego właściwości. Będziecie zaskoczone...
10 niesamowitych właściwości miodu
Miód jest znany od tysięcy lat. Nawet w starożytnej Grecji czy Egipcie, ludzie doceniali specjalną siłę miodu. Dziś już dokładnie wiemy, jakie są jego właściwości.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl