Koktajl bananowy z jarmużem w szklance
canva.com

3 przepisy na sok z jarmużu. To bomba witaminowa na jesień

Jarmuż to warzywo, które jest prawdziwą bombą witaminową. Jest bogaty w witaminy, minerały i przeciwutleniacze, dlatego warto wprowadzić go do swojej diety, zwłaszcza w okresie jesiennym, kiedy organizm potrzebuje dodatkowego wsparcia. Oto trzy przepisy na pyszny i zdrowy sok z jarmużu, który dostarczy Ci niezbędnych składników odżywczych.
Reklama

1. Sok z jarmużu z jabłkiem i cytryną

Składniki:

  • 2 garście świeżego jarmużu
  • 2 jabłka
  • 1 cytryna (sok)

Sposób przygotowania:

  1. Opłucz jarmuż i jabłka.
  2. Wyciśnij sok z cytryny.
  3. Włóż jarmuż, jabłka i sok z cytryny do wyciskarki lub blendera i zmiksuj, aż uzyskasz gładką konsystencję.
  4. Podawaj schłodzony.

2. Sok z jarmużu z ogórkiem i pietruszką

Składniki:

  • 2 garście świeżego jarmużu
  • 1 ogórek
  • 1 pietruszka

Sposób przygotowania:

  1. Opłucz jarmuż, ogórek i pietruszkę.
  2. Włóż wszystkie składniki do wyciskarki lub blendera i zmiksuj, aż uzyskasz gładką konsystencję.
  3. Podawaj schłodzony.

3. Sok z jarmużu z marchwią i pomarańczą

Reklama

Składniki:

  • 2 garście świeżego jarmużu
  • 2 marchewki
  • 2 pomarańcze (sok)

Sposób przygotowania:

  1. Opłucz jarmuż, marchewki i wyciśnij sok z pomarańczy.
  2. Włóż wszystkie składniki do wyciskarki lub blendera i zmiksuj, aż uzyskasz gładką konsystencję.
  3. Podawaj schłodzony.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama