Najlepsze pomysły na przyrządzenie ryby
Uwielbiasz rybę? W takim razie poznaj najlepsze pomysły na jej przyrządzenie!
Reklama
Ryba w sosie koperkowym
Składniki:
4 filety ulubionej ryby
sól i pieprz do smaku
1 łyżka przyprawy do ryb
cytryna, cienkie plasterki
1/4 szklanki majonezu
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1/8 łyżeczki czosnku w proszku
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki posiekanego świeżego koperku
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem. Filety dopraw solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Ułóż doprawione filety w naczyniu i połóż na nich plasterki cytryny. Piecz bez przykrycia przez około 20 minut. W międzyczasie wymieszaj posiekany koperek, majonez, śmietanę, sok z cytryny i czosnek. Polej sosem rybę po wyjęciu z piekarnika.
Ryba po hiszpańsku
Składniki:
łyżka oleju roślinnego
średnia cebula, posiekana
ząbek czosnku, drobno posiekany
czerwona papryka
duża marchewka
3 pomidory
kilka oliwek
puszka czerwonej fasoli
1/4 szklanki świeżej pietruszki
3 łyżki słodkiej papryki
4 łyżki zmielonego kminku
1 łyżeczka pieprzu cayenne
2 łyżki bulionu z kurczaka
sól
5 filetów ryby
Przygotowanie:
Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu.
Wrzuć na nią cebulę i czosnek. Mieszaj, aż cebula zmięknie. Następnie dodaj paprykę, marchew, pomidory, oliwki oraz fasolę. Smaż, aż papryka są nieco zmięknie. Posyp pietruszką, papryką, kminkiem i polej bulionem. Dopraw solą do smaku. Umieść rybę na górze przygotowanych warzyw i dolej wodę, tak aby przykrywała warzywa. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj i gotuj około 40 minut, aż do zrobienia ryby.
Źródło: www.allrecipes.com
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Eksperymentuj w kuchni: Ryba w panierce panko z ulubionymi dodatkami
Próbowałaś ryby w panierce panko? Ta japońska metoda panierowania ryb jest nie tylko pyszna, ale także zdrowa i chrupiąca. Dowiedz się, jak przygotować rybę w panierce panko!
Rozgrzewające przepisy na chłodne dni – zdrowo i pysznie
Czy jest coś lepszego niż pyszne, rozgrzewające danie w chłodne dni? Kiedy temperatura spada, nasze ciała potrzebują czegoś, co pomoże nam się ogrzać i dostarczy nam energii. Sprawdź nasze trzy rozgrzewające przepisy!
Dodaj te zioła do ryby. Zawsze będzie aromatyczna i soczysta
Jeśli chcesz przygotować rybę, która rozpływa się w ustach i ma wyjątkowy aromat, zioła są kluczowym składnikiem Twojego sukcesu. Oto lista ziół, które doskonale komponują się z różnymi rodzajami ryb, nadając im niezapomniany smak i soczystość.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl