Najlepszy przepis na aromatyczne pesto z krewetkami

Najlepszy przepis na aromatyczne pesto z krewetkami

Reklama
Szukasz przepisu na obiad, który będzie pyszny i łatwy w przygotowaniu? W takim razie już znalazłaś! Przygotuj pesto z krewetkami i ciesz się jego wyśmienitym smakiem. Składniki: 1/2 kg obranych, surowych krewetek 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1/2 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki skórki z limonki garść liści mięty 1 papryka jalapeno 2 duże ząbki czosnku 1/4 szklanki soku z limonki 2 paczki świeżego szpinaku 4 szklanki gotowanego ryżu długoziarnistego 1/2 szklanki posiekanych migdałów Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180°. Wrzuć do jednego naczynia krewetki, czarny pieprz, 1/4 filiżanki oleju, posiekaną miętę, paprykę i wyciśnięte ząbki czosnku. Dodatkowo wsyp 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę skórki z limonki. Następnie ułóż je na jednej warstwie pergaminu na blasze. Piecz przez 5 minut lub do momentu, kiedy krewetki będą gotowe. Następnie wymieszaj szpinak z łyżeczką soli, pieprzem i łyżeczką skórki limonki. Wszystkie te składniki umieść w blenderze i dolej 1/4 szklanki oleju. Blenduj na niskich obrotach do uzyskania gładkiej masy. Wyłóż ryż na talerz, polej sosem szpinakowym, wyłóż krewetki i posyp migdałami. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama