Reklama

5 przepisów z dynią hokkaido w roli głównej

5/5
Konfitura z dyni i jabłek w słoiku
Canva.com

Konfitura z dyni hokkaido i jabłek

Składniki:
  • 1 mała dynia hokkaido (ok. 1 kg)
  • 2 jabłka
  • 400 ml soku jabłkowego
  • 1 kg cukru
  • 1 pomarańcza (sok)
Wykonanie
  1. Dynię i jabłka obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i włókien i kroimy w kostkę.
  2. Wrzucamy wszystko do rondla, zalewamy sokiem jabłkowym i gotujemy do miękkości.
  3. Masę przecieramy przez sito lub blendujemy na mus.
  4. Dodajemy cukier i wyciśnięty sok z pomarańczy. Gotujemy 20 minut.
  5. Gorącą konfiturę nakładamy do wyparzonych słoików i zostawiamy do wystygnięcia.
Reklama

Nie bez pozoru najważniejszym symbolem Halloween jest dynia ozdobna Jack O’Lantern. Straszna dynia z wydrążonymi oczami i lampionem w środku może przestraszyć nie jedną osobę. Okazuje się, że nazwa dyni jest nieprzypadkowa i ma związek z przerażającą legendą.

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: filmy - galeria zdjęć
Autor galerii: Miranda Ekiert,
06 października 2022