Reklama
5 przepisów z dynią hokkaido w roli głównej
Konfitura z dyni hokkaido i jabłek
Składniki:- 1 mała dynia hokkaido (ok. 1 kg)
- 2 jabłka
- 400 ml soku jabłkowego
- 1 kg cukru
- 1 pomarańcza (sok)
- Dynię i jabłka obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i włókien i kroimy w kostkę.
- Wrzucamy wszystko do rondla, zalewamy sokiem jabłkowym i gotujemy do miękkości.
- Masę przecieramy przez sito lub blendujemy na mus.
- Dodajemy cukier i wyciśnięty sok z pomarańczy. Gotujemy 20 minut.
- Gorącą konfiturę nakładamy do wyparzonych słoików i zostawiamy do wystygnięcia.
Reklama
Nie bez pozoru najważniejszym symbolem Halloween jest dynia ozdobna Jack O’Lantern. Straszna dynia z wydrążonymi oczami i lampionem w środku może przestraszyć nie jedną osobę. Okazuje się, że nazwa dyni jest nieprzypadkowa i ma związek z przerażającą legendą.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: filmy - galeria zdjęć
Autor galerii: Miranda Ekiert,
06 października 2022Przejdź do artykułu
© 2024 ZaradnaKobieta.pl