Kiszona kapusta do grzybów na Święta.
Canva

Dlaczego warto pić sok z kapusty kiszonej regularnie?

Sok z kiszonej kapusty to rewelacyjne źródło naturalnych prebiotyków, dzięki którym możemy w prosty sposób wzmocnić swój układ odpornościowy.
Reklama

Sok taki zawiera też sporo witamin i minerałów, dzięki którym utrzymanie dobrej formy staje się łatwiejsze. Co warto wiedzieć na temat tego napoju? Na jakie korzyści mogą liczyć te osoby, które będą z jego mocy korzystać regularnie?

Naturalne źródło cennych substancji

Sok, który powstaje z kiszonej kapusty, to rewelacyjne źródło antyoksydantów, dzięki którym możemy skuteczniej radzić sobie z wolnymi rodnikami i zgubnymi skutkami ich działalności. To również moc substancji, które wykazują dużą skuteczność w walce z bakteriami i grzybicami. W soku takim pojawia się również spora ilość błonnika i kwasu mlekowego, dzięki któremu utrzymanie przewodu pokarmowego w dobrym stanie jest o wiele łatwiejsze. Po napój ten warto sięgnąć również ze względu na znajdujące się w nim witaminy i minerały, bez których zdrowa dieta nie może się obejść. To m.in. witamina A i C, witaminy z grupy B oraz potas, magnez i cynk.

Reklama

Wsparcie dla zdrowia

Sok z kiszonej kapusty świetnie wpływa na pracę przewodu pokarmowego oraz układu immunologicznego, chroni przed stanami zapalnymi i skutecznie przyspiesza metabolizm. Sok z kiszonej kapusty pomaga też uporać się z tak częstym problemem, jakim jest zbyt wysoki poziom złego cholesterolu. Sok taki pomaga wzmocnić dziąsła, a jednocześnie ma zbawienny wpływ na wygląd i stan skóry. Regularne sięganie po taki sok może nam zatem przynieść wiele korzyści, a im prędzej docenimy ten napój, tym lepiej dla naszego organizmu.

Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama