Materiał partnera
Jak wybrać dobry blender gastronomiczny? Cenne wskazówki
Do przeczytania w ok. 3 min.
Każda restauracja potrzebuje sprzętów gastronomicznych. Bez nich przygotowanie wielu dań stałoby się niemożliwe. Jednym z ważnych urządzeń dedykowanych restauracjom jest blender gastronomiczny. Zupy, kremy czy sosy to tylko niektóre z dań możliwych do przygotowania przy pomocy tego akcesorium kuchennego. Zastanawiasz się, jak wybrać dobry blender gastronomiczny? Dowiesz się tego już teraz, czytając nasz artykuł!
Reklama
Zwróć uwagę na moc blendera gastronomicznego
Blender gastronomiczny zwykle eksploatuje się o wiele bardziej niż ten, którego używa się w domu. Dlatego bardzo ważna jest niezawodność i wydajność tego urządzenia. Doskonałym rozwiązaniem będzie zakup blendera dedykowanego lokalom gastronomicznym o mocy 1500-1700W. Taka moc urządzenia pozwala na osiągnięcie szybkości wirowania noży na poziomie 25000-30000 obrotów na minutę. Dzięki temu blender poszatkuje z ogromną dokładnością wiele produktów spożywczych. Tego typu rozdrobnienie umożliwia organizmowi doskonałe przyswajanie wielu posiłków.Trwałość blendera gastronomicznego jest bardzo ważna
Ze względu na intensywne użytkowanie blendera gastronomicznego, powinien mieć on również mocną i solidną konstrukcję. Nowoczesne tego typu urządzenia wykonuje się z tritanu. Ten rodzaj tworzywa do złudzenia przypomina szkło.Reklama
Materiał partnera
Blender gastronomiczny powinien być uniwersalny
Gdy kupujesz duży blender gastronomiczny, zawsze weź pod uwagę, że będziesz go używał do rozdrabniania bardzo różnych produktów. Dlatego skup się na tym, jakie noże on posiada. Bardzo ważna jest ich jakość. Nowoczesne noże powleka się powłoką tytanową, co znacznie zwiększa ich wytrzymałość, a co za tym idzie niezawodność.Reklama
Dobry blender gastronomiczny jest zawsze bezpieczny w użytkowaniu
Każda kuchnia powinna zapewniać maksymalne bezpieczeństwo osobom, które w niej przebywają. Zawsze należy używać sprzętów kuchennych zgodnie z zaleceniami. Natomiast nowoczesne blendery gastronomiczne posiadają zabezpieczenia przed dziećmi. Dzięki temu nie uruchomisz tego urządzenia przez przypadek. Bardzo istotnym elementem zabezpieczającym jest czujnik prawidłowego montażu. W lokalach gastronomicznych, gdzie często gotuje się na czas i jest on ważny dla kucharzy, często dochodzi do wypadków związanych z niewłaściwym używaniem różnych urządzeń.Reklama
Reklama
Artykuł sponsorowany
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Jak zachować się w restauracji?
Każdemu zdarza się raz na jakiś czas jeść w restauracji. Niekiedy jest to bardzo elegancki lokal, w którym łatwo popełnić jakąś gafę. Odpowiednia wiedza pozwala uniknąć wielu z nieprzyjemnych sytuacji.
Jakie sprzęty AGD warto kupić czyli wygoda w kuchni
W dzisiejszym tempie życia bardzo zależy nam na szybkości i wygodzie w przygotowywaniu posiłków. Coraz częściej zwracamy również uwagę na to co jemy, więc chcemy też aby były możliwie jak najzdrowsze. Jeśli przygotowujemy wszystko sami i wiemy co się w nich znajduje z pewnością tak będzie. Przedstawiamy nasz ranking przydatności konkretnych sprzętów elektronicznych jakie możemy nabyć do naszej domowej kuchni.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl