Canva.com
Najlepszy przepis na gołąbki wegetariańskie. Nigdy takich nie jadłeś!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Gołąbki w wersji wegetariańskiej skradły nasze serca. Pyszna, miękka kapusta otula aromatyczne, warzywne nadzienie. Sprawdź już dziś najlepszy przepis!
Reklama
Składniki na gołąbki
Do przygotowania pysznych gołąbków bez mięsa potrzebujemy:
- 2 główki białej kapusty
- 2 woreczki kaszy
- 2 woreczki ryżu
- 2 cebule
- 2 marchewki
- papryka czerwona
- ząbek czosnku
- 2 łyżki suszonych grzybów
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 3/4 litra bulionu warzywnego
- 2 jajka
- natka pietruszki lub koperku
- papryka wędzona w proszku
- odrobina majeranku
- sól
- pieprz
Gołąbki przygotujemy w zaledwie 60 minut.
Jak zrobić wege gołąbki krok po kroku?
Canva.com
- Kaszę i ryż gotujemy w osolonej wodzie.
- Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni.
- Dodajemy czosnek, paprykę i marchew.
- Całość solimy i posypujemy pieprzem.
- Dodajemy suszone grzyby oraz majeranek.
- Wszystko mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
- Ryż, kaszę i warzywa łączymy oraz dodajemy przecier pomidorowy.
- Farsz wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę.
- Kapustę wydrążamy i przekładamy do garnka z osoloną wodą.
- Kapustę gotujemy przez 10 minut.
- Farsz zawijamy w liście i smażymy gołąbki na patelni.
- Następnie przekładamy je do garnka i zalewamy bulionem.
- Całość gotujemy przez 40 minut.
Zobacz także
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Czytaj więcej
Bigos ze śliwkami suszonymi - przepis na tradycyjne danie polski
Bigos ze śliwkami suszonymi to jedno z najbardziej tradycyjnych dań kuchni polskiej. Ten smaczny i sycący bigos jest idealny na zimowe dni i doskonale komponuje się z kiszoną kapustą, wędzonymi żeberek i słodkimi suszonymi śliwkami. Przygotowanie tego dania może być nieco czasochłonne, ale efekt końcowy na pewno wynagrodzi Twoje wysiłki.
Gołąbki zapieczone w sosie pomidorowym. Obłędny przepis babci Jasi
Gołąbki to jedno z tych tradycyjnych dań, które kojarzą nam się z domem i ciepłem rodzinnego ogniska. Przygotowane według przepisu babci Jasi, nabierają niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Kapusta po węgiersku do słoików. Zrób ją teraz, zimą dodaj do obiadu
Kapusta po węgiersku to tradycyjne danie, które cieszy się ogromnym powodzeniem w Polsce i innych krajach regionu. To smaczna i pożywna potrawa, która doskonale komponuje się z różnymi daniami głównymi i może być spożywana przez cały rok.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl