Niebywale pyszny krem cappuccino do ciasta. Szybki przepis
Do przeczytania w ok. 1 min.
Kremem cappuccino można przekładać bezy, delikatne ciasta czekoladowe i biszkoptowe. Słodka masa z nutą kawy znakomicie pasuje także do przekładania i ozdabiania tortów z dodatkiem dżemów owocowych lub konfitur, idealnie przełamując smaki. Krem cappuccino może być też samodzielnym deserem, wystarczy przełożyć go do filiżanek i odpowiednio schłodzić.
Krem cappuccino do ciasta - przepis
Składniki:
- 3 saszetki cappuccino
- 250 ml śmietany 30%
- tabliczka białej czekolady
- 250 g mascarpone
Sposób przygotowania kremu do ciasta
Do śmietany przekładamy białą czekoladę i podgrzewamy, aż kostki się rozpuszczą. Dodajemy cappuccino i dobrze mieszamy. Masę studzimy i umieszczamy w chłodziarce na całą noc. Kolejnego dnia mascarpone krótko miksujemy i wlewamy schłodzony krem cappuccino, wszystko mieszamy i przekładamy albo dekorujemy ciasto. Potem całość wstawiamy do lodówki na dwie godziny.