Zupa pomidorowa Roberta Makłowicza
Canva.com

Oto przepis na wyborną zupę pomidorową od Roberta Makłowicza. Bardzo prosta w przygotowaniu!

Delikatny smak pomidorów w tym przepisie na zupę od Roberta Makłowicza jest po prostu uzależniający. Ten patent na przygotowanie pysznej zupy pomidorowej jest niezawodny i stał się hitem w internecie!
Reklama

Składniki na pyszną pomidorówkę

Zupa pomidorowa Roberta Makłowicza
Canva.com

Zupa pomidorowa to prawdziwie pyszny klasyk w polskiej kuchni. Robert Makłowicz to uznany kucharz, który zaproponował swoją wersję słynnej pomidorówki - patentem na delikatny smak jest przyrządzenie pomidorów upieczonych na oliwie z oliwek. Ten zwykły przepis jest niezwykły i zachwyca każdego.

Jeśli podpieczemy pomidory przed przygotowaniem zupy, to staną się one delikatnie miękkie i kremowe. Zupa w takiej wersji jest pyszna.

Do przygotowania pomidorowej zupy potrzebujemy:

Reklama
  • 12 średniej wielkości pomidorów np. malinowych
  • 2 średnie cebule
  • 2 większe ząbki czosnku
  • 4-6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • 1 opakowanie kwaśnej śmietany
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól i pieprz w ilości do smaku
  • cukier

Patent Makłowicza robi wrażenie

Zupa pomidorowa Roberta Makłowicza
Canva.com
  1. Na początku bardzo dokładnie myjemy warzywa.
  2. Obieramy skórkę z pomidorów i sparzamy je wrzątkiem. Z warzyw usuwamy szypułki.
  3. Pomidory przenosimy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy czosnek, cebulę i tymianek.
  4. Całość obficie solimy i wstawiamy do piekarnika - do temperatury 200 stopni Celsjusza.
  5. Zarumienione pomidory blendujemy i wrzucamy do garnka. Całość zagotowujemy i łączymy z masłem, pieprzem oraz cukrem.
  6. Zupę pomidorową podajemy ze śmietaną oraz szczypiorkiem.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama