Mumie, duchy i zęby na talerzu!
Do przeczytania w ok. 2 min.
Przekąski na Halloween — mumie w kształcie parówek
Ciasto francuskie posmaruj keczupem, potnij na kawałki i owiń je wokoło parówek jak mumię.
Piecz wszystko w piekarniku ustawionym na 200 stopni Celsjusza przez kwadrans. Potem zrób oczy np. z masy cukrowej albo majonezu.
Owoce z zębami
Wytnij kawałki jabłek i porób w nich otwory, w których umieścisz orzeszki ziemne imitujące zęby. Wykałaczką przyczep słodkie pianki udekorowane czekoladą. Będę imitować oczy.
Resztę owoców udekoruj rozpuszczoną czekoladą nakładaną za pomocą wykałaczki.
Przekąski na Halloween — tosty w kształcie duchów
Chleb tostowy posmaruj pomidorowym sosem. Z sera wytnij małe duszki i ułóż po jednym na każdym kawałku tosta. Z czarnych oliwek wytnij oczy i buzie.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i piecz w nim tosty przez 5 minut.
Udekoruj ciasteczka!
Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze! Możesz po prostu kupić specjalne foremki w kształcie duchów, dyni czarownic, a potem upiec ciastka i udekorować je czarnym, białym i pomarańczowym lukrem.
Jakie ciastka będą najlepsze? Kruche ciasteczka sprawdzą się tu idealnie!
Przekąski na Halloween — straszne kanapki
Możesz użyć sera, szynki, jajek, zielonego pesto i czarnych oliwek. Ogranicza Cię jedynie wyobraźnia!
Ze wszystkich składników układaj twarze zombie, wampirów czy duchów!
Owoce w białej czekoladzie
Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej. Banana pokrój na plasterki i nadziej na wykałaczki. Kiedy polewa na owocach zastygnie, rozpuść mleczną lub deserową czekoladę, zanurz w niej wykałaczkę i dorysuj nią buzie oraz oczy duchów.