Przekąski na halloween w kształcie mumii, na ich tle zdjęcie z dynią.
Canva

Mumie, duchy i zęby na talerzu!

Bez względu na to, czy Halloween spędzisz w domowy zaciszu, czy wybierasz się w gości, koniecznie przygotuj pyszne przekąski! Raz na jakiś czas można zaszaleć i przygotować straszne smakołyki! Wystarczy tylko parę składników, a wyczarujesz mumie czy małe duszki. Wypróbuj te pyszne przekąski na Halloween.
Reklama

Przekąski na Halloween — mumie w kształcie parówek

Ciasto francuskie posmaruj keczupem, potnij na kawałki i owiń je wokoło parówek jak mumię.

Piecz wszystko w piekarniku ustawionym na 200 stopni Celsjusza przez kwadrans. Potem zrób oczy np. z masy cukrowej albo majonezu.

Straszne ciasteczka na Halloween udekorowane lukrem
Canva

Owoce z zębami

Wytnij kawałki jabłek i porób w nich otwory, w których umieścisz orzeszki ziemne imitujące zęby. Wykałaczką przyczep słodkie pianki udekorowane czekoladą. Będę imitować oczy.

Resztę owoców udekoruj rozpuszczoną czekoladą nakładaną za pomocą wykałaczki.

Reklama

Przekąski na Halloween — tosty w kształcie duchów

Chleb tostowy posmaruj pomidorowym sosem. Z sera wytnij małe duszki i ułóż po jednym na każdym kawałku tosta. Z czarnych oliwek wytnij oczy i buzie.

Nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i piecz w nim tosty przez 5 minut.

Owoce przerobione na przekąski na Halloween.
Canva

Udekoruj ciasteczka!

Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze! Możesz po prostu kupić specjalne foremki w kształcie duchów, dyni czarownic, a potem upiec ciastka i udekorować je czarnym, białym i pomarańczowym lukrem.

Jakie ciastka będą najlepsze? Kruche ciasteczka sprawdzą się tu idealnie!

Reklama

Przekąski na Halloween — straszne kanapki

Możesz użyć sera, szynki, jajek, zielonego pesto i czarnych oliwek. Ogranicza Cię jedynie wyobraźnia!

Ze wszystkich składników układaj twarze zombie, wampirów czy duchów!

Pizza z duchami na Halloween
Canva

Owoce w białej czekoladzie

Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej. Banana pokrój na plasterki i nadziej na wykałaczki. Kiedy polewa na owocach zastygnie, rozpuść mleczną lub deserową czekoladę, zanurz w niej wykałaczkę i dorysuj nią buzie oraz oczy duchów.

Reklama
Autor - Izabella Gaudyńska
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
i.gaudynska@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama