Canva
Są 4 zasady robienia najlepszych racuchów. Rzadko ktoś pamięta o wszystkich
Do przeczytania w ok. 1 min.
Czy wiesz, jak zrobić idealne racuchy? Sprawdź ten przepis na najlepsze racuchy bez drożdży! Wychodzą smaczne i puszyste. Musisz przestrzegać tylko najważniejszych reguł, a usmażysz prawdziwy przysmak!
Reklama
Rauchy — najważniejsze zasady
Warto tego pilnować! Racuszki będą przepyszne.
- Jeśli trzymasz jajka w lodówce, wyjmij je wcześniej, muszą mieć temperaturę pokojową. Mleko za to musi być koniecznie delikatnie podgrzane.
- Po przygotowaniu ciasta odstaw je na chwilę, żeby lekko "doszło do siebie" i podrosło.
- Smaż racuszki na małym ogniu, dzięki temu się nie przypalą i zdążą urosnąć.
- Po usmażeniu odciśnij placki w papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Racuchy bez drożdży — potrzebne składniki
- 3 szklanki mąki
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mleka
- olej zwykły, kokosowy lub masło klarowane
Canva
Idealne racuchy — przepis krok po kroku
- Podgrzej lekko mleko.
- Wymieszaj mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia.
- Dodaj jajka i ciepłe mleko do sypkich produktów.
- Wymieszaj wszystko.
- Odstaw surowe ciasto na kilka minut.
- Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej wybrany tłuszcz.
- Nakładaj ciasto na patelnię łyżką i po chwili przewracaj. Smaż dokładnie z obu stron.
Z czym podawać racuchy?
Są tak pyszne, że możesz je jeść bez niczego. Przepyszne będą posypane cukrem pudrem lub udekorowane owocami. Ciekawym rozwiązaniem może być jakiś syrop czy miód. Sprawdzi się też jakiś słodki sos, na przykład czekoladowy.
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Czytaj więcej
Racuchy bananowe z białą czekoladą. Idealne śniadanie mistrzów!
Racuchy bananowe z białą czekoladą to pyszna i pożywna propozycja na energetyczne śniadanie. Kombinacja słodkich bananów i kremowej białej czekolady sprawi, że zaczynając dzień od tego smakołyku, będziesz pełen wigoru i gotowy na nowe wyzwania!
Jak zrobić pyszne racuchy? Oto przepis babci Helenki
Racuchy to jedno z tych tradycyjnych dań, które potrafią przywołać wspomnienia i cieszyć podniebienia całej rodziny. W tym artykule przedstawimy przepis babci Helenki na pyszne racuchy – chrupiące na zewnątrz i miękkie wewnątrz, idealne na leniwe poranki czy słodkie podwieczorki.
Od kuchni do stołu: Rachuchy, polskie danie o niezwykłym smaku!
Racuchy to hit na podwieczorek dla całej rodziny! Są uwielbiane w polskich domach za prostotę wykonania i wyjątkowy smak!
Sprawdź jak zrobić te cudeńka krok po kroku!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl