Przepis na pomarańczową babkę piaskową
Babka piaskowa, to rewelacyjna słodka przekąska, uwielbiana przez zdecydowaną większość ludzi. Jeśli chcesz spróbować przygotować ją własnoręcznie, poznaj poniższy przepis.
Reklama
Składniki:
- cukier wanilinowy
- puszka mandarynek
- otarta skórka z pomarańczy
- cukier puder
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 15 dag margaryny
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka mąki pszennej
- zapach pomarańczowy
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Babka piaskowa, jakiej jeszcze nie jadłaś!
Babka piaskowa to klasyczne ciasto, które kojarzy się wielu z nas z domową atmosferą i aromatem dzieciństwa. Jest to wypiek bardzo prosty w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczny i uniwersalny. W tym artykule przedstawiamy przepis na babkę piaskową oraz kilka porad, jak ją przygotować i podać.
Babcine kopytka są idealne do sosu grzybowego. Przepis na aksamitne kluseczki z ziemniaków
Kopytka Babci Kasi są przepyszne. Delikatnie aksamitne i puszyste kluseczki możemy podawać polane gęstym sosem grzybowym. Zdradzamy wam przepis, który stosujemy w domu od lat. Po prostu palce lizać!
Makowiec z jabłkami. Orzeźwiające ciasto na wielkanocny stół
Makowiec to wyjątkowo aromatyczne ciasto, które tuż obok pachnących serników, babek i mazurków jest praktycznie zawsze na wielkanocnym stole. Nic w tym dziwnego, bowiem od lat mówi się, że makowiec jest symbolem dostatku, szczęścia oraz obfitości w ognisku domowym. Tradycyjny makowiec wymaga jednak bardzo wiele pracy i czasu, więc dziś mamy dla was prosty przepis na szybki makowiec na święta z orzeźwiającą nutą soczystych jabłek.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl