Wielkanocny przepis na zapiekaną białą kiełbasę po wiejsku
(Aktualizacja: 04 kwietnia 2022)
Do przeczytania w ok. 1 min.
Biała kiełbasa to w wielu domach nieodłączny element Wielkanocy. Święcimy ją w koszyczku czy też dodajemy do wielkanocnego barszczu. Zerknij na poniższy przepis i dowiedz się, jak podać białą kiełbasę jako danie główne!
Reklama
Składniki:
- 30 dkg kapusty kiszonej,
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- 4 pęta surowej białej kiełbasy
- 12 plastrów wędzonego boczku grubości 3 mm
- 6 ziemniaków średniej wielkości
- 4 jaja kurze
- 2 liście laurowe
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 5 ziarenek pieprzu
- sól, pieprz do smaku
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Czytaj więcej
Kiełbasa biała z patelni. Dodaj do niej cebulę, a zyska niezapomniany smak
Kiełbasa biała jest jednym z najpopularniejszych rodzajów kiełbasy, które można znaleźć na polskich stołach. Jest wyjątkowa ze względu na swoją delikatną konsystencję i subtelną mieszankę przypraw.
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
Kolorowe, piękne i bez chemii. Tak nasze babcie farbowały jajka
Jeśli nie chcesz używać sztucznych barwników do malowania pisanek, sprawdź metody na farbowanie jajek naturalnie. To nic trudnego i spokojnie możesz wykorzystać produkty, które znajdują się w Twojej kuchni.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl