Przepis na knedle w 15 minut
Knedle to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju mięs, ale nie tylko. Niektórzy lubią je jeść na przykład polane sosem. Przepis jest bardzo prosty, więc warto go wykorzystać, jeśli szukacie alternatywy dla ziemniaków czy kasz.
Reklama
Składniki:
- 1/2 czerstwej bułki palucha
- 250 ml mleka
- 2 łyżki stołowe mąki
- 2 jaja kurze
- sól, pieprz
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Chrupiąca #fit pizza ze szparagami - absolutny hit na wakacje
Uwielbiamy pizzę w każdej odsłonie. Mięsna, warzywna, bezglutenowa - to doskonałe danie na każdą okazję. Zbliżają się wakacje i wiemy, że zaczęliście dbać o sylwetkę i spożywaną ilość kalorii, dlatego... Mamy dla was pyszny przepis na domową pizzę ze szparagami i rukolą. To będzie przepyszne i zdrowe!
Ciasto francuskie z pieczarkami – przepis na przekąski z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie z pieczarkami jest idealną przekąską nie tylko na imprezę. Sprawdzi się genialnie jako drugie śniadanie, a także przystawka przed obiadem. Zawsze warto mieć ciasto francuskie w lodówce, ponieważ można wyczarować z niego wiele smakołyków. Dziś wykorzystamy pieczarki, ser i szpinak.
Kluski śląskie – przepis, sposób podania. Jak zrobić tradycyjne kluski ziemniaczane?
Kluski śląskie znane również jako kluski białe to potrawa popularna głównie na terenach górnego śląska, ale i nie tylko. Przygotowywane z ziemniaków kluski są idealną alternatywą do ziemniaków, kasz, ryżu oraz makaronów. Stanowią bowiem podstawę wielu smacznych dań z sosem. Oczywiście jednym z najpopularniejszych są rolada śląska z kluskami i modrą kapustą. Zobacz jak przygotować tradycyjne kluski ziemniaczane i z czym je podawać.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl