Pomysł na szybkie i pyszne śniadanie na bazie jajek
Zwracasz uwagę na to, co jesz? W takim razie powinnaś poznać poniższy przepis na pożywne, zdrowe i pyszne śniadanie.
Reklama
Składniki:
- 2 jaja kurze
- 2 garści szpinaku
- ząbek czosnku
- 2 łyżki masła
- ulubione przyprawy
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy czosnek pokrojony w cienkie krążki oraz szpinak. Po 5 minutach zalewamy całość zmiksowanymi jajkami i wstawiamy całość do piekarnika na kilka minut, aż jajka się zetną. Doprawiamy do smaku.
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Babcine kopytka są idealne do sosu grzybowego. Przepis na aksamitne kluseczki z ziemniaków
Kopytka Babci Kasi są przepyszne. Delikatnie aksamitne i puszyste kluseczki możemy podawać polane gęstym sosem grzybowym. Zdradzamy wam przepis, który stosujemy w domu od lat. Po prostu palce lizać!
Makowiec z jabłkami. Orzeźwiające ciasto na wielkanocny stół
Makowiec to wyjątkowo aromatyczne ciasto, które tuż obok pachnących serników, babek i mazurków jest praktycznie zawsze na wielkanocnym stole. Nic w tym dziwnego, bowiem od lat mówi się, że makowiec jest symbolem dostatku, szczęścia oraz obfitości w ognisku domowym. Tradycyjny makowiec wymaga jednak bardzo wiele pracy i czasu, więc dziś mamy dla was prosty przepis na szybki makowiec na święta z orzeźwiającą nutą soczystych jabłek.
Zupa gulaszowa Ani Starmach z wołowiną i czerwonym winem
Zupa gulaszowa znana również jako bogracz to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni węgierskiej, która znana jest niemalże na całym świecie. Według tradycyjnego przepisu na narodowe danie Węgrów zupę powinno gotować się w kociołku umieszczonym nad ogniskiem. Jednak niewielkie modyfikacje oryginalnej receptury mogą dostarczyć niezapomnianych doznań smakowych, czego przykładem jest przepis na zupę gulaszową Ani Starmach.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl