Podjadanie w pracy może wyszczuplać, jeśli wiesz, co podjadać!

Podjadanie w pracy może wyszczuplać, jeśli wiesz, co podjadać!

Przejdź do galerii zdjęć
Późną jesienią i zimą nasze apetyty rosną, czemu niekiedy towarzyszy niestety poszerzenie obwodu talii i bioder. Krótsze dni i zmniejszona aktywność sprzyjają tyciu, a podjadanie staje się istną zmorą. Jedząc chcemy dodać sobie energii i wigoru także w pracy. Ale mamy dla was dobrą wiadomość: można podjadać i nie tyć! Pewnie sądzicie, że teraz zaproponujemy wam sałatę albo kiełki? Nic z tych rzeczy: wiemy, że podjadając chcecie dostarczyć organizmowi więcej kalorii. Mamy więc dla was sprawdzony pomysł:
Reklama
Superproduktem do podjadania zimą są orzechy! Kaloryczne, zdrowe, a do tego nietuczące. Jak to możliwe? Badacze wielokrotnie pochylali się nad prozdrowotnymi właściwościami orzechów. Okazuje się, że przyjmowanie ich w określonych ilościach sprzyja chudnięciu, co byłoby zasługą zawartego w nich błonnika, zapewniającego poczucie sytości. Niewielka porcja orzechów nasyci nas, doda energii i ograniczy chęć sięgnięcia po dokładkę. A to nie jedyna korzyść z podjadania orzechów w pracy: ich spożywanie korzystnie wpływałoby na pracę mózgu, koncentrację i efektywność.  Jeszcze nieprzekonani? Zobaczcie nasze smaczne orzechowe propozycje na jesienno-zimowe przekąski!
Zobacz galerię zdjęć: orzechy
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama