Pad Thai - Tajski makaron z jajkiem
Przejdź do galerii zdjęć
Najpopularniejsza potrawa w Tajlandii, coraz bardziej znana również w Europie. Jej głównym składnikiem jest smażony makaron ryżowy oraz dodatki takie jak: kurczak, tofu, owoce morza, jajka, chrupiące orzeszki oraz mnóstwo charakterystycznych dla kuchni azjatyckiej słodko-ostro-pikantnych przypraw.
Reklama
Prosty przepis na Pad Thai do zrobienia w domu
Składniki- 400-500 g makaronu ryżowego typu wstążki
- 4 jajka lub same żółtka z jajek
- kostka naturalnego tofu
- olej roślinny do smażenia
- 2 świeże papryczki chilli
- 3 ząbki czosnku
- 1 średniej wielkości cebula
- zielona część dymki
- 1 limonka
- garść kiełków fasoli mung
- garść orzeszków ziemnych
- sos sojowy
- olej sezamowy
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: Pad Thai
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Babcine kopytka są idealne do sosu grzybowego. Przepis na aksamitne kluseczki z ziemniaków
Kopytka Babci Kasi są przepyszne. Delikatnie aksamitne i puszyste kluseczki możemy podawać polane gęstym sosem grzybowym. Zdradzamy wam przepis, który stosujemy w domu od lat. Po prostu palce lizać!
Makowiec z jabłkami. Orzeźwiające ciasto na wielkanocny stół
Makowiec to wyjątkowo aromatyczne ciasto, które tuż obok pachnących serników, babek i mazurków jest praktycznie zawsze na wielkanocnym stole. Nic w tym dziwnego, bowiem od lat mówi się, że makowiec jest symbolem dostatku, szczęścia oraz obfitości w ognisku domowym. Tradycyjny makowiec wymaga jednak bardzo wiele pracy i czasu, więc dziś mamy dla was prosty przepis na szybki makowiec na święta z orzeźwiającą nutą soczystych jabłek.
Pad Thai z orzechami nerkowca – przepis który Cię zaskoczy!
Pad thai to najpopularniejsze tradycyjne danie kuchni tajskiej przygotowywane na bazie makarony ryżowego. Smaczna, niezwykle aromatyczna i przede wszystkim łatwa w przygotowaniu potrawa to gratka dla fanów azjatyckiego jedzenia. Kompozycja smaków takich jak ostry, słony, kwaśny oraz słodki czyni danie niepowtarzalnym, więc koniecznie musisz je spróbować! Wyjaśniamy jak zrobić tradycyjne pad thai z kurczakiem i orzechami nerkowca.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl