Reklama
Pad Thai
Reklama
Najpopularniejsza potrawa w Tajlandii, coraz bardziej znana również w Europie. Jej głównym składnikiem jest smażony makaron ryżowy oraz dodatki takie jak: kurczak, tofu, owoce morza, jajka, chrupiące orzeszki oraz mnóstwo charakterystycznych dla kuchni azjatyckiej słodko-ostro-pikantnych przypraw.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: Sos holenderski - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
13 marca 2019Przejdź do artykułu
Czytaj więcej
Babcine kopytka są idealne do sosu grzybowego. Przepis na aksamitne kluseczki z ziemniaków
Kopytka Babci Kasi są przepyszne. Delikatnie aksamitne i puszyste kluseczki możemy podawać polane gęstym sosem grzybowym. Zdradzamy wam przepis, który stosujemy w domu od lat. Po prostu palce lizać!
Makowiec z jabłkami. Orzeźwiające ciasto na wielkanocny stół
Makowiec to wyjątkowo aromatyczne ciasto, które tuż obok pachnących serników, babek i mazurków jest praktycznie zawsze na wielkanocnym stole. Nic w tym dziwnego, bowiem od lat mówi się, że makowiec jest symbolem dostatku, szczęścia oraz obfitości w ognisku domowym. Tradycyjny makowiec wymaga jednak bardzo wiele pracy i czasu, więc dziś mamy dla was prosty przepis na szybki makowiec na święta z orzeźwiającą nutą soczystych jabłek.
Pad Thai z orzechami nerkowca – przepis który Cię zaskoczy!
Pad thai to najpopularniejsze tradycyjne danie kuchni tajskiej przygotowywane na bazie makarony ryżowego. Smaczna, niezwykle aromatyczna i przede wszystkim łatwa w przygotowaniu potrawa to gratka dla fanów azjatyckiego jedzenia. Kompozycja smaków takich jak ostry, słony, kwaśny oraz słodki czyni danie niepowtarzalnym, więc koniecznie musisz je spróbować! Wyjaśniamy jak zrobić tradycyjne pad thai z kurczakiem i orzechami nerkowca.
Zupa gulaszowa Ani Starmach z wołowiną i czerwonym winem
Zupa gulaszowa znana również jako bogracz to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni węgierskiej, która znana jest niemalże na całym świecie. Według tradycyjnego przepisu na narodowe danie Węgrów zupę powinno gotować się w kociołku umieszczonym nad ogniskiem. Jednak niewielkie modyfikacje oryginalnej receptury mogą dostarczyć niezapomnianych doznań smakowych, czego przykładem jest przepis na zupę gulaszową Ani Starmach.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl