Reklama
resztki jedzenia
Reklama
Bardzo często zdarza się że do wykonania jakiegoś dania nie potrzebujemy całej puszki kukurydzy, całej tacki mielonego mięsa, torebki kaszy, ugotowaliśmy za dużo makaronu, na desce zostało pół pomidora i pół ogórka, których nikt nie chce zjeść.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: resztki jedzenia - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
28 marca 2019Przejdź do artykułu
Czytaj więcej
Tak unikniesz wyrzucania nadmiaru jedzenia z lodówki. Prosty trik #zerowaste
Zwłaszcza latem i wiosną różne produkty spożywcze potrafią bardzo szybko tracić swoją przydatność do spożycia. Już po paru godzinach świeżo zakupione truskawki zaczynają pokrywać się pleśnią i przez to podczas ich wybierania połowę z nich trzeba odrzucić, a drugą połowę zjeść dosłownie natychmiast, bo w przeciwnym wypadku ona również trafia do kosza.
Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto niezawodne pomysły dla każdej pani domu
Oszczędzanie nie polega wyłącznie na kupowaniu tanich produktów spożywczych i płaceniu jak najmniejszych pieniędzy na zakupach, ale i na kompletnym wykorzystywaniu tego, co zdążyło się już kupić i umieściło się już w szafach kuchennych, zamrażarce, chlebaku lub lodówce.
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
Jak mrozić pierogi, aby się nie zepsuły? #zerowaste
Pierogi przeważnie przygotowuje się w większej ilości, dlatego warto by było nauczyć się je prawidłowo mrozić, by ich nie marnować i móc po nie sięgnąć wtedy, gdy nie będzie czasu na szykowanie innego "normalnego" obiadu.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl