Reklama
asparagus
Reklama
Kwiecień to początek sezonu na szparagi - zarówno białe, jak i zielone. Pojawienie się tego bogatego w cenne substancje odżywcze warzywa warto wykorzystać w naszej kuchni, zwłaszcza że dostępne jest w sklepach zaledwie przez kilka tygodni. Szparagi to podstawa wielu smacznych i pożywnych dań, a dzięki niskiej zawartości kalorii idealnie nadają się one do uzupełnienia jadłospisu zdrowej diety odchudzającej.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: majonez - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
08 kwietnia 2019Czytaj więcej
Zielony krem ze szparagów i szpinaku. Cudowny smak!
Zielony krem ze szparagów i szpinaku to pomysł na zdrowy, sycący i efektowny obiad, którego przyrządzenie nie zajmuje dużo czasu. Jak go przyrządzić? Poniżej znajduje się przepis na 4 porcje.
Pizza ze szparagami i prosciutto. Włoski smak w wersji #fit
Pizza, klasyczne danie włoskiej kuchni, może być dostosowana do naszych preferencji smakowych i zdrowego stylu życia. Jeśli marzysz o połączeniu smaku Włoch z lekkim i zdrowym podejściem, to pizza ze szparagami i prosciutto to doskonała propozycja dla Ciebie.
Kremowy sos do szparagów. Zrobisz go z 3 składników
Jednym z najwykwintniejszych i zarazem najprostszych sposobów na podanie szparagów jest towarzyszący im kremowy sos. Jeśli myślisz, że przygotowanie takiego sosu jest skomplikowane, to zaskoczymy Cię – oto przepis na wyjątkowo smaczny kremowy sos do szparagów, który stworzysz zaledwie z trzech składników!
Obłędna zupa szparagowa z grzankami. Zdradzamy najlepszy przepis
Szparagi, bogate w smak i cenne składniki odżywcze, to prawdziwy skarb sezonowych warzyw. Nic nie smakuje lepiej niż delikatna i kremowa zupa szparagowa, zwłaszcza gdy jest podawana z chrupiącymi grzankami. W tym artykule zdradzimy Ci najlepszy przepis. Gotowi na kulinarne wyzwanie?
© 2024 ZaradnaKobieta.pl