Domowy krem czekoladowy z awokado - słodki krem na kanapki i nie tylko!
Przejdź do galerii zdjęć
Popularne kremy czekoladowe w słoiczkach to przysmak, który budzi sensację zwłaszcza wśród najmłodszych, choć prawda jest taka, że dorośli sięgają po nie równie często i z równie wielkim apetytem. Domowy krem czekoladowy z awokado to doskonała alternatywa dla kupnych produktów - jest nie tylko słodki i pyszny, ale przede wszystkim bardzo zdrowy!
Reklama
Domowy krem czekoladowy z awokado będzie idealnym dodatkiem do kanapek, może również stanowić podstawę smacznego czekoladowego deseru. Dzięki zestawieniu zdrowych, naturalnych składników, smakuje on równie dobrze jak produkty, które znajdziemy na sklepowych półkach, jednocześnie zapewniając znacznie więcej wartości odżywczych podczas spożywania. W dodatku jego przygotowanie zajmuje zaledwie parę minut!
Domowy krem czekoladowy z awokado - przepis
Składniki: 2 dojrzałe awokado 2 banany 3 łyżki naturalnego kakao 1 duża łyżka miodu szczypta soli morskiej 3 łyżki posiekanych drobno orzechów (opcjonalnie) Banany obieramy i dzielimy na mniejsze kawałki. Owoce awokado obieramy ze skórki, pozbywamy się pestek i także kroimy. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy. Domowy krem czekoladowy najlepiej przechowywać w szklanym słoiku w lodówce. Zobacz też: Domowe lody: przepis na pyszne lody domowej robotyReklama
Zobacz galerię zdjęć: avocado nutella
najlepsze przepisydomowa nutelladomowy krem czekoladowykrem czekoladowy domowej robotykrem czekoladowy do kanapek
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Sałatka z kaszą bulgur – przepis na sałatkę z tuńczykiem lub z fetą
Sałatka z kaszą bulgur to świetny sposób na urozmaicenie menu imprezowych przekąsek, ale i również pomysł na szybki obiad. Dania z kaszy bulgur to przede wszystkim wysoka zawartość błonnika oraz wielu cennych składników odżywczych i minerałów. Przepis na sałatkę z kaszy możesz modyfikować bez końca w zależności od tego, na co masz ochotę lub co znalazłaś w lodówce.
Zupa ogórkowa – przepis na zupę ogórkową z ryżem lub ziemniakami
Zupa ogórkowa to bezsprzecznie jedna z najpopularniejszych potraw kuchni polskiej. Przygotowywana na bazie bulionu mięsnego lub warzywnego sprawdza się jako danie obiadowe w chłodne jesienne wieczory. Najczęściej spotykane sposoby podania to ogórkowa z ryżem lub z ziemniakami. Jednak w niektórych rejonach kraju serwuje się ją także z makaronem. Wyjaśniamy jak zrobić tradycyjną zupę ogórkową z kiszonych ogórków.
Sałatka z selera naciowego – przepis na szybką sałatkę z selerem
Sałatka z selera naciowego to pyszne danie nie tylko dla osób, które dbają o sylwetkę. Sprawdzi się jako przekąska, przystawka lub dodatek do obiadu. Smaczny, zdrowy i przede wszystkim bardzo szybki przepis. Prościej się nie da!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl