Czym zastąpić bułkę tartą? 5 pomysłów na zdrową i smaczną panierkę
Przejdź do galerii zdjęć
Najbardziej popularna panierka do mięsa lub ryb to tradycyjna bułka tarta, którą obtacza się wybrane produkty bezpośrednio przed smażeniem. Panierowanie można jednak wykonać na wiele sposobów, wykorzystując inne, równie smaczne i ciekawe dodatki. Czym zastąpić bułkę tartą?
Reklama
Panierka do smażenia to ważny element wielu potraw, który wykorzystujemy na co dzień w kuchni. Chrupiąca otoczka idealnie sprawdza się zwłaszcza podczas przygotowywania ryb lub różnego rodzaju mięs, a nawet sera. Idealna panierka powinna być krucha i złocista, musi także dobrze przylegać do przyrządzanych produktów podczas smażenia. Przedstawiamy 5 ciekawych pomysłów na zdrową i smaczną panierkę, która różni się od powszechnie stosowanej bułki tartej!
Pokruszone za pomocą moździerza lub kuchennego wałka paluszki to smaczny i bardzo oryginalny zamiennik tradycyjnej bułki tartej.
Czym zastąpić bułkę tartą? Płatki owsiane
Płatki owsiane to doskonały zamiennik bułki tartej, który sprawdza się podczas smażenia każdego rodzaju potraw. Aby wykorzystać je do panierowania, wystarczy zmielić je w młynku do kawy lub rozdrobnić za pomocą blendera.Czym zastąpić bułkę tartą? Słone paluszki
Jeśli w kuchni zabraknie nam znienacka bułki tartej, bądź poszukujemy nowych smaków, które sprawdzą się podczas smażenia ulubionych dań, możemy wypróbować technikę panierowania opartą na wykorzystaniu słonych paluszków.Reklama
Czym zastąpić bułkę tartą? Płatki kukurydziane
Płatki kukurydziane to nie tylko składnik zdrowego, sycącego śniadania. Z powodzeniem zastąpią one bułkę tartą podczas panierowania mięs, ryb lub sera. Wystarczy starannie je rozdrobnić, dodając do nich ulubione przyprawy.Czym zastąpić bułkę tartą? Wiórki kokosowe
Wiórki kokosowe w roli panierki to propozycja dla miłośników nietypowych rozwiązań kulinarnych. Świetnie sprawdzają się one jako uzupełnienie wielu potraw, zapewniając im charakterystyczny aromat i smak.Czym zastąpić bułkę tartą? Orzechy
Rozdrobnione orzechy to doskonały zamiennik bułki tartej, który świetnie nadaje się do smażenia. Nie tylko trzymają się produktów na patelni, nadają też potrawom wyjątkowy wygląd i smak.Reklama
Zobacz galerię zdjęć: breadcrumbs
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Ile kalorii mają płatki owsiane?
Płatki owsiane są popularnym produktem spożywczym, szczególnie wśród osób dbających o zdrową dietę. Są one bogate w składniki odżywcze i mają wiele korzyści dla naszego organizmu. Jednak wiele osób zastanawia się, ile kalorii mają płatki owsiane i czy nadają się one dla osób będących na diecie odchudzającej. W tym artykule przyjrzymy się bliżej kaloryczności płatków owsianych oraz podpowiemy, jak jeść płatki owsiane w sposób niskokaloryczny.
Jak zrobić mleko owsiane w domu: przepis krok po kroku
Czy wiesz, że mleko owsiane to nie tylko zdrowy, ale także ekologiczny napój roślinny? Jeśli chcesz cieszyć się jego naturalnym smakiem i korzyściami, nie musisz kupować go w sklepie. Wystarczy, że samodzielnie przygotujesz to pyszne mleko w domu. W tym artykule podpowiem Ci, jak zrobić mleko owsiane krok po kroku, korzystając tylko z dwóch składników: wody i płatków owsianych.
Płatki owsiane – tajemnica perfekcyjnej skóry. Poznaj ich moc!
Jesteś zmęczona używaniem drogich kosmetyków, które obiecują cuda, ale nie dają oczekiwanych rezultatów? Szukasz naturalnego i skutecznego sposobu na pielęgnację skóry? Płatki owsiane mogą być Twoim sekretnym orężem! W tym artykule dowiesz się, dlaczego płatki owsiane są takie skuteczne w pielęgnacji skóry i jak możesz je wykorzystać w swojej codziennej rutynie.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl