Reklama
zerowaste1
Przygotowuj się odpowiednio do wycieczek. Zawsze miej przy sobie coś do jedzenia i do picia, by nie ulegać pokusie w sklepikach.
Reklama
O ruchu zero waste słyszy się coraz częściej, jednak choć to hasło obija nam się o uszy, to niewiele osób wie co tak naprawdę oznacza. A chodzi tutaj przede wszystkim o to, aby wytwarzać jak najmniej śmieci nienadających się do recyklingu. Nie jest to sztuka łatwa i wymaga od nas zmiany przyzwyczajeń, ale jest to z całą pewnością gra warta świeczki, która pomaga dbać o środowisko. Dziś, mamy dla Ciebie aż 10 sposobów na to, by żyć w duchu zero waste.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: meble ogrodowe - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
28 maja 2019Przejdź do artykułu
Czytaj więcej
Tak unikniesz wyrzucania nadmiaru jedzenia z lodówki. Prosty trik #zerowaste
Zwłaszcza latem i wiosną różne produkty spożywcze potrafią bardzo szybko tracić swoją przydatność do spożycia. Już po paru godzinach świeżo zakupione truskawki zaczynają pokrywać się pleśnią i przez to podczas ich wybierania połowę z nich trzeba odrzucić, a drugą połowę zjeść dosłownie natychmiast, bo w przeciwnym wypadku ona również trafia do kosza.
Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto niezawodne pomysły dla każdej pani domu
Oszczędzanie nie polega wyłącznie na kupowaniu tanich produktów spożywczych i płaceniu jak najmniejszych pieniędzy na zakupach, ale i na kompletnym wykorzystywaniu tego, co zdążyło się już kupić i umieściło się już w szafach kuchennych, zamrażarce, chlebaku lub lodówce.
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
Jak mrozić pierogi, aby się nie zepsuły? #zerowaste
Pierogi przeważnie przygotowuje się w większej ilości, dlatego warto by było nauczyć się je prawidłowo mrozić, by ich nie marnować i móc po nie sięgnąć wtedy, gdy nie będzie czasu na szykowanie innego "normalnego" obiadu.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl