Dlaczego warto jeść szparagi?
Przejdź do galerii zdjęć
To zielone warzywo nie tylko ładnie wygląda, ale także wyśmienicie smakuje. W dodatku jest idealne również dla dzieci. Można je podawać w najprostszej postaci bądź jako dodatek do tarty czy w formie zupy. Ale czy Wiesz, dlaczego warto jeść szparagi? Bo nie tylko ich smak powinien skłonić Cię do ich polubienia.
Reklama
Najpopularniejsze są szparagi zielone
Ale są również wielbiciele ich białej odmiany. Mają podobne właściwości, aczkolwiek te zielone są bardziej delikatne i to właśnie na nich się dziś skupimy.
Z pewnością wielką zaletą szparagów jest to, że są bardzo lekkostrawne, a do tego mają naprawdę niewiele kalorii, jeśli więc dbasz o swoją dietę, powinnaś pokochać to warzywo.
Jakie jeszcze są właściwości szparagów?
Zobacz galerię zdjęć: szparagi
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Zielony krem ze szparagów i szpinaku. Cudowny smak!
Zielony krem ze szparagów i szpinaku to pomysł na zdrowy, sycący i efektowny obiad, którego przyrządzenie nie zajmuje dużo czasu. Jak go przyrządzić? Poniżej znajduje się przepis na 4 porcje.
Pizza ze szparagami i prosciutto. Włoski smak w wersji #fit
Pizza, klasyczne danie włoskiej kuchni, może być dostosowana do naszych preferencji smakowych i zdrowego stylu życia. Jeśli marzysz o połączeniu smaku Włoch z lekkim i zdrowym podejściem, to pizza ze szparagami i prosciutto to doskonała propozycja dla Ciebie.
Kremowy sos do szparagów. Zrobisz go z 3 składników
Jednym z najwykwintniejszych i zarazem najprostszych sposobów na podanie szparagów jest towarzyszący im kremowy sos. Jeśli myślisz, że przygotowanie takiego sosu jest skomplikowane, to zaskoczymy Cię – oto przepis na wyjątkowo smaczny kremowy sos do szparagów, który stworzysz zaledwie z trzech składników!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl