Reklama

fingerfood

1/4
Co ugotować na Sylwestra? Szybkie i niedrogie przekąski!
pl.pinterest.com
Parówki w cieście francuskim to obowiązkowy HIT każdej imprezy. Można zamiast parówek wykorzystać kabanosy. Kiełbaski owijamy gotowym ciastem, smarujemy na wierzchu białkiem i obsypujemy ulubionymi ziarnami - to może być na przykład sezam, czy mak. Wkładamy do piekarnika na około 15 minut. Smaczne są zarówno ciepłe, jak i na zimno. Warto podać je z ketchupem, lub sosem czosnkowym.
Reklama

Już za kilka chwil pożegnamy hucznie stary rok, by z ciekawością przyjąć to, co przyniesie nam nowy. Trzask sztucznych ogni i korków od szampana uzmysłowi nam to jeszcze bardziej. Wiele osób zamierza wybrać się w ten wieczór na prawdziwy bal, ale są i tacy, którzy stawiają na domówki. Chcą spędzić ostatnie godziny starego roku w gronie przyjaciół i najbliższej rodziny. Co wtedy przygotować do jedzenia? Co postawić na stole?

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: fingerfood - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
30 grudnia 2019