Reklama

fingerfood

4/4
Co ugotować na Sylwestra? Szybkie i niedrogie przekąski!
pl.pinterest.com
Nadziewane muszle to pomysł na fingerfood na ciepło, lub na zimno. Można je podawać w postaci ulubionej sałatki, bądź zapiekane w beszamelu na przykład z fetą i szpinakiem, lub z kurczakiem. W ramach fingerfood polecamy też mini deserki, albo ślimaczki z ciasta francuskiego. W dosłownie godzinę można przygotować tyle wspaniałości, że stół będzie syto i smacznie zastawiony.
Reklama

Już za kilka chwil pożegnamy hucznie stary rok, by z ciekawością przyjąć to, co przyniesie nam nowy. Trzask sztucznych ogni i korków od szampana uzmysłowi nam to jeszcze bardziej. Wiele osób zamierza wybrać się w ten wieczór na prawdziwy bal, ale są i tacy, którzy stawiają na domówki. Chcą spędzić ostatnie godziny starego roku w gronie przyjaciół i najbliższej rodziny. Co wtedy przygotować do jedzenia? Co postawić na stole?

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: jedzenie - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
30 grudnia 2019