Reklama

jak ugotować rosół

1/3
Jak ugotować rosół? Podobno nie każdy potrafi!
pl.freepik.com
Rosół jest podstawą do właściwie każdej innej zupy. Najważniejszy jest wybór mięsa. Trzeba zaznaczyć, że im więcej jego rodzajów wrzucimy do garnka, tym rosół będzie smaczniejszy. Rosół drobiowy będzie dość lekki, choć jeśli wybierzemy akurat kaczkę, to lepiej wcześniej zdjąć z niej skórę. Pyszny jest też rosół ugotowany na wołowinie, albo na dziczyźnie. My, polecamy mieszać rodzaje mięsa.
Reklama

Fraza jak ugotować rosół to jedno z najczęściej wyszukiwanych zapytań. Teoretycznie jest to jedna z najprostszych zup, jednak okazuje się, że nie każdy potrafi sprostać wyzwaniu, zwłaszcza gdy gotuje rosół po raz pierwszy. Zatem jak ugotować rosół, by smakował tak, jak w najlepszej restauracji?

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: jak ugotować rosół - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
01 kwietnia 2020