Reklama
owsianka
W płatkach owsianych nie brakuje składników odżywczych. Znajdziesz w nich zarówno witaminy z grupy B, jak i witaminę E, magnez, fosfor, żelazo, cynk czy kwas foliowy. Mają też sporą zawartość białka roślinnego oraz błonnika pokarmowego.
Reklama
Płatki owsiane to prawdziwe śniadanie mistrzów. Choć podobno nie każdy potrafi przekonać się do ich smaku. Jeśli jednak już raz się w nich zasmakuje, trudno później zrezygnować ze śniadań z płatkami owsianymi w roli głównej. To bardzo wartościowy składnik naszej diety, a do tego naprawdę przepyszny!
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: owsianka - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
06 maja 2020Przejdź do artykułu
Czytaj więcej
Nie lubisz owsianki? W takim razie pewnie nie wiesz jak ją jeść!
Niektórzy uwielbiają płatki owsiane, a inni ich nie znoszą. Z nimi jest w zasadzie tak jak z każdym innym produktem spożywczym, jednak wiele osób nie wprowadza ich do diety, tylko dlatego, że nie potrafi ich odpowiednio przygotować. Owsianka może być naprawdę smaczna. Można się w niej zakochać tak bardzo, że będzie się chciało ją jeść na codzienne śniadanie. A w dodatku ma jeszcze mnóstwo pozytywnych właściwości!
Dlaczego warto jeść owsiankę?
Owsianka jest często zalecana przez dietetyków na śniadanie - najlepiej jeść ją z bakaliami (jak orzechy, suszone morele, śliwki, rodzynki) i/lub z owocami.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl