Placki bananowe – przepis na śniadaniowe placuszki z bananów
Placki bananowe to nie tylko dobra opcja na śniadanie dla osób, które trzymają formę, ale także dla maluchów, które ciężko przekonać do pożywnego śniadania. Placuszki mogą być także pyszną przekąską w ciągu dnia, gdy masz ochotę na coś słodkiego, a nie chcesz sięgać po gotowe i kaloryczne rozwiązania. Jak w takim razie zrobić te małe pyszności?
Reklama
Placki bananowe – przepis na szybkie śniadanie
To genialna propozycja na pierwszy posiłek, ale także na podwieczorek, przekąskę, a nawet deser do kawy. Zachęca nie tylko ich smak, ale także sposób przygotowania, który jest bardzo prosty i nie wymaga doświadczenia w kuchni. Szybko, tanio i prosto. Czy może być coś lepszego?!Składniki na placki z bananów
Nie potrzebujesz wielu składników, aby przyrządzić coś smakowitego! Placuszki pokochają nie tylko dzieci, ale z radością sięgną po nie także dorośli. Czego dokładnie potrzebujesz? Większość składników każda z Was ma w domu:canva.com
Jak zrobić placki bananowe krok po kroku
Zaraz sama się przekonasz, że przygotowanie placuszków jest banalnie proste!- Banany dokładnie rozgnieć widelcem na jednolitą masę
- Dodaj pozostałe składniki i wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj. Poświęć na to dłuższą chwilę. Powinnaś uzyskać mieszankę, której konsystencja będzie przypominać gęstą śmietanę. Odstaw masę na kilka minut
- Czas na patelnię! Oczywiście możesz użyć zwykłego oleju, ale my zachęcamy do skorzystania z oleju kokosowego. Wlej go odrobinę!
- Za pomocą łyżki lub chochli (zależy, co będzie dla Ciebie najwygodniejsze) nalewaj na patelnię ciasto w kształcie koła. Gdy widzisz, jak jedna strona się zarumieni, za pomocą łopatki przerzuć na drugą
- UWAGA! Ważne, aby przez ten cały czas smażyć placuszki na wolnym ogniu! W końcu nie chcesz ich przypalić, prawda? Chodzi także o to, aby w środku ciasto nie było surowe
- Gdy już usmażysz wszystkie, możesz podawać je z cukrem pudrem, konfiturą lub ulubionymi owocami
Placki bananowe bez jajek – czym zastąpić jajka?
Choć może wydawać się to niemożliwe, możesz wykonać placuszki bez użycia jajek i nadal będą pyszne! Czego potrzebujesz, aby je wykonać? Składniki:- Dokładnie rozgnieć banana widelcem, aby uzyskać jednolitą papkę
- Do banana wlej wodę, dokładnie wymieszaj
- Dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj
- Gotowe ciasto za pomocą łyżki nakładaj na rozgrzanej i natłuszczonej patelni (znów zachęcamy do użycia oleju kokosowego)
- Nie zapominaj o tym, aby smażyć na małym ogniu. Ważne jest, aby ponadto były pod przykryciem. Gotowe!
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Czytaj więcej
Jaka jest najzdrowsza kuchnia na świecie?
Czy zastanawiałaś się kiedyś, jaka jest najzdrowsza kuchnia na świecie? Jeśli tak, to odpowiedź może cię zaskoczyć. Kuchnia, która uznawana jest za najzdrowszą na świecie, to kuchnia śródziemnomorska. Jest to połączenie różnych kuchni basenu Morza Śródziemnomorskiego, takich jak włoska, grecka, hiszpańska, prowansalska, turecka, tunezyjska i marokańska.
Co jeść żeby schudnąć? TO!
Czy zastanawiałaś się kiedyś, co jeść żeby schudnąć? Jeśli tak, to nie jesteś sam. Wiele z nas marzy o osiągnięciu wymarzonej sylwetki i utracie zbędnych kilogramów. Jednak nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie, ponieważ każdy organizm jest inny. Niemniej jednak, istnieje kilka zasad, które warto przestrzegać, aby skutecznie schudnąć i utrzymać zdrową wagę. W tym artykule podpowiemy Ci, jak skomponować odpowiednią dietę, która pomoże Ci osiągnąć Twoje cele.
Rozgrzewające przepisy na chłodne dni – zdrowo i pysznie
Czy jest coś lepszego niż pyszne, rozgrzewające danie w chłodne dni? Kiedy temperatura spada, nasze ciała potrzebują czegoś, co pomoże nam się ogrzać i dostarczy nam energii. Sprawdź nasze trzy rozgrzewające przepisy!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl