Porady kuchenne dobrej gospodyni
Istnieje wiele elementów prowadzenia kuchni, na które albo nie zwracamy uwagi albo nie potrafimy sobie z nimi poradzić. Przedstawiamy listę porad dla każdej gospodyni domowej, które sprawią, że będziemy miały wszystko pod kontrolą.
Reklama
Zapachy
Uciążliwe zapachy różnych urządzeń w kuchni bywają naprawdę irytujące. Jak się ich pozbyć? Nieprzyjemna woń ze zmywarki – idealnym pomysłem jest włożenie do koszyczka na sztućce kawałka skórki cytryny lub jej plasterka, wówczas charakterystyczny zapach zniknie. Nieprzyjemna woń z mikrofalówki – aby pozbyć się pomieszanych zapachów jedzenia z mikrofalówki wkładamy do niej kawałek cytryny i włączamy urządzenie na maksymalną moc na 5 minut. Zapach ryby na różnych naczyniach – po przygotowaniu ryby męczy cię zapach wszystkich naczyń w kuchni? Aby go usunąć po myciu wysmaruj wszystkie cytryną i ponownie wypłucz. Zapach zniknie. Zapach dłoni – podobnie jak w powyższych przypadkach najlepszym rozwiązaniem jest cytryna. Niejako myjemy ręce sokiem z cytryny.Inne problemy kuchenne
Solniczka nie działa – masz solniczkę ale nie leci z niej sól.Reklama
Reklama
Reklama
- Mięso, drób i sery – 8 miesięcy,
- Ciasta, gotowe potrawy, wędliny, ryby – 6 miesięcy,
- Owoce i warzywa – 12 miesięcy.
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Czy każdy może nauczyć się gotować? Tak!
Gotowanie jest jedną z tych umiejętności, które każdy może opanować. Niezależnie od twojego doświadczenia w kuchni, czy jesteś kompletnie początkująca czy też już próbowałaś swoich sił, możesz nauczyć się gotować. Wszystko, czego potrzebujesz, to trochę determinacji, cierpliwości i chęci do nauki.
Jak nauczyć się gotować?
Zawsze marzyłaś o tym, aby nauczyć się gotować, ale nie wiesz, od czego zacząć? Nie martw się! W tym artykule podzielimy się z Tobą praktycznymi poradami, które pomogą Ci rozpocząć przygodę z gotowaniem od podstaw. Niezależnie od tego, czy jesteś kompletnym nowicjuszem w kuchni, czy po prostu chcesz poszerzyć swoje umiejętności kulinarne, znajdziesz tutaj wiele cennych wskazówek.
Olej kokosowy w kuchni: jak go używać i dlaczego warto?
Olej kokosowy ma szerokie zastosowanie w kuchni. To nie tylko zdrowa alternatywa dla tradycyjnych tłuszczów, ale również dodaje wyjątkowego smaku i aromatu potrawom. Dzisiaj podzielimy się z Tobą kilkoma pomysłami na wykorzystanie oleju kokosowego w kuchni, a także przedstawimy jego wartości zdrowotne.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl