Jak przyrządzić rybę? Dwa pyszne przepisy!

Jak przyrządzić rybę? Dwa pyszne przepisy!

Nie wyobrażasz sobie, żeby w Twoim menu mogło zabraknąć ryby? W takim razie poznaj ciekawe pomysły na jej przyrządzenie!
Reklama
Ryba po hiszpańsku Składniki: łyżka oleju roślinnego średnia cebula, posiekana ząbek czosnku, drobno posiekany czerwona papryka duża marchewka 3 pomidory kilka oliwek puszka czerwonej fasoli 1/4 szklanki świeżej pietruszki 3 łyżki słodkiej papryki 4 łyżki zmielonego kminku 1 łyżeczka pieprzu cayenne 2 łyżki bulionu z kurczaka sól 5 filetów ryby Przygotowanie: Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Wrzuć na nią cebulę i czosnek. Mieszaj, aż cebula zmięknie. Następnie dodaj paprykę, marchew, pomidory, oliwki oraz fasolę. Smaż, aż papryka są nieco zmięknie. Posyp pietruszką, papryką, kminkiem i polej bulionem. Dopraw solą do smaku. Umieść rybę na górze przygotowanych warzyw i dolej wodę, tak aby przykrywała warzywa. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj i gotuj około 40 minut, aż do zrobienia ryby.
Reklama
Ryba w sosie koperkowym Składniki: 4 filety ulubionej ryby sól i pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy do ryb  cytryna, cienkie plasterki 1/4 szklanki majonezu 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1/8 łyżeczki czosnku w proszku 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki posiekanego świeżego koperku Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem. Filety dopraw solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Ułóż doprawione filety w naczyniu i połóż na nich plasterki cytryny. Piecz bez przykrycia przez około 20 minut. W międzyczasie wymieszaj posiekany koperek, majonez, śmietanę, sok z cytryny i czosnek. Polej sosem rybę po wyjęciu z piekarnika. Źródło: www.allrecipes.com Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama