Jak przyrządzić rybę? Dwa pyszne przepisy!
Nie wyobrażasz sobie, żeby w Twoim menu mogło zabraknąć ryby? W takim razie poznaj ciekawe pomysły na jej przyrządzenie!
Reklama
Ryba po hiszpańsku
Składniki:
łyżka oleju roślinnego
średnia cebula, posiekana
ząbek czosnku, drobno posiekany
czerwona papryka
duża marchewka
3 pomidory
kilka oliwek
puszka czerwonej fasoli
1/4 szklanki świeżej pietruszki
3 łyżki słodkiej papryki
4 łyżki zmielonego kminku
1 łyżeczka pieprzu cayenne
2 łyżki bulionu z kurczaka
sól
5 filetów ryby
Przygotowanie:
Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Wrzuć na nią cebulę i czosnek. Mieszaj, aż cebula zmięknie. Następnie dodaj paprykę, marchew, pomidory, oliwki oraz fasolę. Smaż, aż papryka są nieco zmięknie. Posyp pietruszką, papryką, kminkiem i polej bulionem. Dopraw solą do smaku. Umieść rybę na górze przygotowanych warzyw i dolej wodę, tak aby przykrywała warzywa. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj i gotuj około 40 minut, aż do zrobienia ryby.
Ryba w sosie koperkowym
Składniki:
4 filety ulubionej ryby
sól i pieprz do smaku
1 łyżka przyprawy do ryb
cytryna, cienkie plasterki
1/4 szklanki majonezu
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1/8 łyżeczki czosnku w proszku
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki posiekanego świeżego koperku
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem. Filety dopraw solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Ułóż doprawione filety w naczyniu i połóż na nich plasterki cytryny. Piecz bez przykrycia przez około 20 minut. W międzyczasie wymieszaj posiekany koperek, majonez, śmietanę, sok z cytryny i czosnek. Polej sosem rybę po wyjęciu z piekarnika.
Źródło: www.allrecipes.com
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Glazurowane żeberka, które zachwycą każdego
Glazurowane żeberka to pyszne danie mięsne, które z pewnością zachwyci Twoje podniebienie. Ta kombinacja soczystego mięsa wieprzowego, słodkiego i lekko pikantnego sosu sprawia, że jest to idealna propozycja dla miłośników klasycznych smaków. W tym artykule przedstawiamy przepis na glazurowane żeberka, podpowiadamy jak je podawać oraz udzielamy kilku porad, które pomogą Ci osiągnąć perfekcyjny efekt.
Kurczak duszony: Zdrowa kuchnia prosto z serca!
Kurczak duszony to jedno z najsmaczniejszych dań, które można przygotować w domu. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnego smażonego kurczaka, ponieważ duszenie pozwala zachować wilgoć i delikatność mięsa. W tym artykule przedstawiamy przepis na kurczaka duszonego, podpowiadamy jak go podawać oraz udzielamy kilku porad, które pomogą Ci osiągnąć doskonały efekt.
Co zrobić żeby indyk był soczysty?
Jeśli chcesz przygotować soczystego indyka, istnieje kilka ważnych kroków, które musisz podjąć. Poniżej przedstawiamy kilka wskazówek, które pomogą Ci osiągnąć idealną konsystencję i smak indyka.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl