Przepis na domowe spaghetti z prawdziwych pomidorów. Świeże i zdrowe!
Jesteś miłośniczką spaghetti, ale kiedy przychodzi co do czego, wolisz użyć gotowego sosu, bo nie chcesz tracisz czasu? Spokojnie! Wykonanie domowe spaghetti z pomidorów zajmuje 25 minut, a takie danie jest dużo zdrowsze i wolne od konserwantów! Poznaj przepis!
Reklama
Składniki na sos pomidorowy do spaghetti dla 2 osób:
- 3 pomidory
- 1 ząbek czosnku
- pół cebuli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 100 gram makaronu pełnoziarnistego
- włoszczyzna
- 200 gram mięsa mielonego drobiowego
- Przygotuj sos pomidorowy. Na patelni podsmaż cebulę, dodaj pomidory i duś przez 5 minut, przypraw.
- Ugotuj makaron.
- Usmaż na patelni mięso, przypraw je.
- Dodaj włoszczyznę, podsmażaj 5 min.
- Dodaj do mięsa sos i podsmażaj przez 1 min.
- Sosem polej makaron.
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Jak zrobić spaghetti? To proste!
Spaghetti to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni włoskiej. Jest smaczne, sycące i łatwe do przygotowania. W tym artykule dowiesz się, jak zrobić pyszne spaghetti bolognese krok po kroku. Przedstawimy również historię tego dania, jak je podawać oraz udzielimy kilku porad.
Jakie wino dodać do sosu spaghetti?
Wybór odpowiedniego wina do sosu spaghetti może znacząco wpłynąć na smak dania. Odpowiednio dobrane wino potrafi podkreślić aromaty składników i stworzyć wyjątkowy smakowy duet.
Boska carbonara jak z włoskiej restauracji. Szef Kuchni zdradził sekret
Carbonara to jedno z tych dań, które kochamy za jej prostotę i bogaty smak. Jednak przygotowanie jej w domu tak, aby smakowała jak w autentycznej włoskiej restauracji, może być wyzwaniem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl