Przepis na pasztet z suszoną żurawiną
Każda z nas powinna poznać poniższy przepis. Jeśli zdecydujesz się go wypróbować, to z pewnością tego nie pożałujesz!
Reklama
Składniki:
- 1 kg udek z kurczaka
- 30 dag tłustego wędzonego boczku
- 20 dag wątróbek drobiowych
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 2 korzenie pietruszki
- 3 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 10 ziaren pieprzu
- 4 szklanki bulionu
- 10 dag suszonej żurawiny
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Sałatka z kaszą bulgur – przepis na sałatkę z tuńczykiem lub z fetą
Sałatka z kaszą bulgur to świetny sposób na urozmaicenie menu imprezowych przekąsek, ale i również pomysł na szybki obiad. Dania z kaszy bulgur to przede wszystkim wysoka zawartość błonnika oraz wielu cennych składników odżywczych i minerałów. Przepis na sałatkę z kaszy możesz modyfikować bez końca w zależności od tego, na co masz ochotę lub co znalazłaś w lodówce.
Zupa ogórkowa – przepis na zupę ogórkową z ryżem lub ziemniakami
Zupa ogórkowa to bezsprzecznie jedna z najpopularniejszych potraw kuchni polskiej. Przygotowywana na bazie bulionu mięsnego lub warzywnego sprawdza się jako danie obiadowe w chłodne jesienne wieczory. Najczęściej spotykane sposoby podania to ogórkowa z ryżem lub z ziemniakami. Jednak w niektórych rejonach kraju serwuje się ją także z makaronem. Wyjaśniamy jak zrobić tradycyjną zupę ogórkową z kiszonych ogórków.
Sałatka z selera naciowego – przepis na szybką sałatkę z selerem
Sałatka z selera naciowego to pyszne danie nie tylko dla osób, które dbają o sylwetkę. Sprawdzi się jako przekąska, przystawka lub dodatek do obiadu. Smaczny, zdrowy i przede wszystkim bardzo szybki przepis. Prościej się nie da!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl