Sernik na zimno z malinami
Canva.com

Aksamitny sernik na zimno z darami lata. Dodaj maliny, borówki lub jeżyny!

Sernik na zimno to hit każdych wakacji. Delikatny, kremowy ser, galaretka i ulubione owoce prosto z lasu. Dziś przygotujemy pyszny sernik z malinami na wierzchu. Jesteśmy pewni, że wasze pociechy oszaleją z radości na taki wyborny, chłodzący deser!
Reklama

Składniki na aksamitny serniczek

Sernik na zimno z malinami
Canva.com

Sernik na zimno pokocha cała rodzina. Na naszym portalu znajdziecie także przepis na sernik na zimno z wiaderka. Nie tylko obłędnie wygląda, ale także smakuje. To idealna propozycja na deser w trakcie długich, letnich wieczorów. Wystarczy, że zaserwujecie do tego pyszną lemoniadę i wieczór będzie przepyszny!

Sernik na zimno z malinami i galaretką to prawdziwy smak lata. Nie ma nic lepszego, niż orzeźwiający smak owoców zatopionych w słodkiej galaretce.

Do przygotowania pysznego serniczka na zimno potrzebujemy:

  • 100 g biszkoptów
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki żelatyny spożywczej
  • 200 g śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 3 szklanki malin
Reklama

Mus malinowy zrobimy z poniższych składników:

  • 1 szklanka wody
  • 1 galaretka malinowa
  • 1 szklanka malin

Jak szybko zrobić sernik na zimno?

Sernik na zimno z malinami
Canva.com
  1. Masę sernikową zaczynamy od zagotowania mleka. Dodajemy do niego żelatynę i mieszamy.
  2. W międzyczasie dno tortownicy wykładamy biszkoptami. Idealny rozmiar tortownicy to 26 cm średnicy.
  3. Ubijamy śmietankę z cukrem wanilinowym oraz cukrem pudrem.
  4. Do roztworu mlecznego z żelatyną dodajemy 2 łyżki twarogu. Całość miksujemy na jednolitą masę.
  5. Dodajemy po łyżce kolejne porcje sera twarogowego i miksujemy.
  6. Do tego dodajemy ubitą śmietankę i miksujemy. Na koniec mieszamy łyżką z malinkami.
  7. Mus malinowy również możemy łatwo przygotować. Zagotowujemy wodę i mieszamy aż do całkowitego wystygnięcia.
  8. Dodajemy maliny i miksujemy blenderem.
  9. Na masę serową wylewamy ostudzony mus malinowy i odstawiamy ciasto na 4 godziny.
  10. Sernik z musem malinowym podajemy ze świeżymi owocami i bitą śmietanką.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama