Reklama
5 przepisów z dynią hokkaido w roli głównej
Pieczona dynia hokkaido z masłem ziołowym
Składniki:- 1 mała dynia hokkaido
- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżki masła ziołowego
- sól i biały pieprz do smaku
- Dynię myjemy i razem ze skórką kroimy na ósemki.
- Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i skórką do dołu układamy kawałki dyni.
- Skrapiamy je oliwą i lekko solimy.
- Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczmy ok. 40 minut, aż miąższ będzie miękki.
- Upieczone warzywo podajemy z dodatkiem ulubionego masła ziołowego — czosnkowego, pietruszkowego, tymiankowego lub szałwiowego.
Reklama
Nie bez pozoru najważniejszym symbolem Halloween jest dynia ozdobna Jack O’Lantern. Straszna dynia z wydrążonymi oczami i lampionem w środku może przestraszyć nie jedną osobę. Okazuje się, że nazwa dyni jest nieprzypadkowa i ma związek z przerażającą legendą.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: 5 przepisów z dynią hokkaido w roli głównej - galeria zdjęć
Autor galerii: Miranda Ekiert,
06 października 2022Przejdź do artykułu
© 2024 ZaradnaKobieta.pl