Reklama

5 przepisów z dynią hokkaido w roli głównej

4/5
Wytrawne placuszki z dyni z dodatkiem natki pietruszki
Canva.com

Wytrawne placuszki z dyni

Składniki:
  • ½ średniej dyni hokkaido
  • ½ cebuli
  • ½ szklanki mąki
  • 2 jajka
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju do smażeni
Wykonanie
  1. Dynię obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i włókien i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  2. Cebulę siekamy w drobną kosteczkę. Łączymy z dynią.
  3. Dodajemy mąkę, jajka i mieszamy składniki. Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z dyni. Gotowe odsączamy na papierowym ręczniku.
  5. Podajemy z plasterkami koziego sera, sera feta lub sera pleśniowego.
Reklama

Dynia ma mnóstwo zdrowotnych właściwości, o których powszechnie się nie mówi. Warzywo jest źródłem witamin i korzystnie wpływa na kondycję naszej skóry. Dlaczego warto jeść dynię? Poznaj 7 właściwości leczniczych tego warzywa.

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: 5 przepisów z dynią hokkaido w roli głównej - galeria zdjęć
Autor galerii: Miranda Ekiert,
06 października 2022
Czytaj więcej