pasta dyniowa na kanapeczkach na paterze o zdobiona migdałami i żurawiną
canva.com

Pasta dyniowa z żurawiną. Idealna na kanapkę

Pasta dyniowa to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych past do kanapek. Dodatek żurawiny nadaje jej wyjątkowego smaku i aromatu.
Reklama

Składniki:

  • 1 szklanka puree z dyni
  • 1/2 szklanki żurawiny suszonej
  • 1/4 szklanki orzechów włoskich
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze lub malakserze połącz puree z dyni, żurawinę, orzechy włoskie, oliwę z oliwek, przeciśnięty czosnek oraz sok z cytryny.
  2. Miksuj składniki, aż uzyskasz gładką pastę.
  3. Dopraw pastę solą i pieprzem według własnego smaku. Mieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły.
  4. Pasta dyniowa z żurawiną jest gotowa do podania. Możesz smarować nią kanapki lub wykorzystać jako dip.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama