Puszyste i smaczne naleśniki amerykańskie. Prosty przepis Magdy Gessler
Do przeczytania w ok. 1 min.
Składniki na puszyste naleśniki
Do przygotowania pysznych, amerykańskich naleśników potrzebujemy:
- 3 szklanki mąki
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 2 łyżki miodu
- 1/4 szklanki oleju
- 3 szklanki maślanki
- 4 jajka (roztrzepane)
Jak zrobić pancakes?
Pyszne naleśniki z przepisu Magdy Gessler z pewnością skradną wasze serca. To doskonały pomysł na obiad lub deser dla dzieci. Pancakes możemy zrobić w zaledwie kilka minut, także wtedy, gdy przyjdą do naszego domu niezapowiedziani goście.
Przygotowanie pancakes według Magdy Gessler zaczynamy od połączenia suchych składników. Do wysokiego naczynia lub głębokiej miski wsypujemy mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy.
W międzyczasie roztrzepujemy jajka, dodajemy maślankę, olej i miód. Wszystko mieszamy - najlepiej mikserem. Masa naleśnikowa nie może być grudkowata, a idealnie gładka.
Ciasto przykrywamy ściereczką i koniecznie odstawiamy na 30-40 minut. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy naleśniki na złoty kolor. Pyszne pancakes po amerykańsku podajemy z syropem klonowym oraz owocami.