Amerykańskie pancakes naleśniki
Canva.com

Puszyste i smaczne naleśniki amerykańskie. Prosty przepis Magdy Gessler

Chrupiące i jeszcze ciepłe naleśniki to najlepszy pomysł na śniadanie na słodko. Nasze serce skradły pancakes w stylu amerykańskim z przepisu Magdy Gessler. Sa lekkie, puszyste i cudownie smakują!
Reklama

Składniki na puszyste naleśniki

Amerykańskie pancakes naleśniki
Canva.com

Do przygotowania pysznych, amerykańskich naleśników potrzebujemy:

  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki miodu
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3 szklanki maślanki
  • 4 jajka (roztrzepane)

Jak zrobić pancakes?

Amerykańskie pancakes naleśniki
Canva.com

Pyszne naleśniki z przepisu Magdy Gessler z pewnością skradną wasze serca. To doskonały pomysł na obiad lub deser dla dzieci. Pancakes możemy zrobić w zaledwie kilka minut, także wtedy, gdy przyjdą do naszego domu niezapowiedziani goście.

Reklama

Przygotowanie pancakes według Magdy Gessler zaczynamy od połączenia suchych składników. Do wysokiego naczynia lub głębokiej miski wsypujemy mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy.

W międzyczasie roztrzepujemy jajka, dodajemy maślankę, olej i miód. Wszystko mieszamy - najlepiej mikserem. Masa naleśnikowa nie może być grudkowata, a idealnie gładka.

Ciasto przykrywamy ściereczką i koniecznie odstawiamy na 30-40 minut. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy naleśniki na złoty kolor. Pyszne pancakes po amerykańsku podajemy z syropem klonowym oraz owocami.

Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama