Buraki, ser i sałata w sałatce bez majonezu na sylwestra.
Canva

Sylwester upłynie pod znakiem buraków, sera i innych genialnych dodatków. Polecamy przepisy na boskie sałatki!

Pyszne i wyjątkowe sałatki na sylwestra bez majonezu! Jeśli szukasz jakichś prostych, ale wyjątkowych przepisów, to mile się zaskoczysz! Wystarczy odpowiednio zbilansować składniki, żeby uzyskać niesamowitą przystawkę!
Reklama

Sałatki na sylwestra bez majonezu — buraki i ser feta

Przepyszne danie!

Składniki

  • 2 garści rukoli
  • 3 garście upieczonych buraków
  • 1 paczka sera feta
  • ocet balsamiczny
  • 1 garść pestek słonecznika
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przepis

  1. Buraki pokrój w kostkę. To samo zrób z serem feta.
  2. Rukolę połóż na talerzu.
  3. Na sałacie ułóż buraki, ser feta.
  4. Wymieszaj sól, pieprz, oliwę i ocet balsamiczny, polej tym sałatkę.
  5. Posyp sałatkę słonecznikiem.

Sałatki na sylwestra bez majonezu — mozzarella i pomidorki

Klasyka. Ta sałatka nosi też nazwę caprese. Jest prosta, smaczna i ładnie się prezentuje.

Składniki

  • 2 garści pomidorków koktajlowych
  • 2 mozzarella
  • 2 garści bazylii
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przepis

  1. Mozzarelle pokrój na plasterki.
  2. Pomidorki umyj i pokrój na połówki. Ułóż na serze.
  3. Polej mozzarellę z warzywami oliwą. Posól, popieprz.
  4. Udekoruj sałatkę listkami bazylii.

Sałatki na sylwestra bez majonezu — ser pleśniowy i winogrona

Sałatka bez majonezu na sylwestra.
Canva
Reklama

Pyszna i niezwykle oryginalna przystawka.

Składniki

  • 2 garści rukoli
  • 1 kawałek niebieskiego pleśniowego
  • 1,5 garści ciemnych bezpestkowych winogron
  • ocet balsamiczny
  • 0,5 garści słonecznika

Przepis

  1. Opłucz rukolę i winogrona.
  2. Pokrój winogrona na połówki, ser na małe kawałki.
  3. Wymieszaj rukolę z owocami i serem.
  4. Polej octem balsamicznym.
  5. Posyp słonecznikiem.

Sałatki na sylwestra bez majonezu — ogórki kiszone i pomidory

Tradycyjna, polska sałatka.

Składniki

  • 3 ogórki kiszone
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Przepis

  1. Pomidor i ogórki pokrój na plasterki.
  2. Cebulę pokrój w piórka.
  3. Posól, popieprz. Polej oliwą z oliwek.
Reklama
Autor - Izabella Gaudyńska
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
i.gaudynska@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama