Pomysły na przygotowanie jajek na stół wielkanocny
(Aktualizacja: 04 kwietnia 2022)
Do przeczytania w ok. 1 min.
Jedno jest pewne - na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek. Zazwyczaj podajemy je z majonezem i szczypiorkiem... Jednak w tym roku proponujemy Ci, żebyś wypróbowała jeden z poniższych przepisów.
Reklama
Rumiane jajka w skorupce
Składniki:
Ważne jest to, żeby smażyć całość skorupką do góry.
Jajka z łososiem
Składniki:
- jajka ugotowane na twardo w skorupkach
- szczypiorek
- pietruszka
- łyżka masła
- bułka tarta
- sól i pieprz do smaku
- pieczarki
- Przygotowanie:
Reklama
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 85 g wędzonego łososia
- 3 łyżki kremowego twarożku
- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Czytaj więcej
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
Kolorowe, piękne i bez chemii. Tak nasze babcie farbowały jajka
Jeśli nie chcesz używać sztucznych barwników do malowania pisanek, sprawdź metody na farbowanie jajek naturalnie. To nic trudnego i spokojnie możesz wykorzystać produkty, które znajdują się w Twojej kuchni.
Oto sekret idealnie soczystej szynki pieczonej na Wielkanoc. Twoi goście będą w szoku
Domowa pieczona szynka bardzo dobrze sprawdza się w roli przystawki. Można pokroić ją na grube plastry i podać gościom przed głównym posiłkiem, by rozbudzić ich kubki smakowe i zwiększyć ich ochotę na coś porządnego i bardziej obiadowego.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl