Reklama
rzezucha
Rosnącą rzeżuchę powinniśmy regularnie spryskiwać wodą, ponieważ roślina ta bardzo lubi wilgoć. Najlepiej robić to za pomocą spryskiwacza.
Reklama
Rzeżucha to zielona roślina, będąca bogatym źródłem niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin i mikroelementów. Najczęściej przypominamy sobie o niej w okresie Wielkanocy - może być ona nie tylko smacznym i zdrowym dodatkiem do potraw, ale też stanowić piękną ozdobę świątecznego stołu. Jak i kiedy siać rzeżuchę, by zdążyła wyrosnąć na Święta?
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: rzezucha - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
18 kwietnia 2019Czytaj więcej
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
Kolorowe, piękne i bez chemii. Tak nasze babcie farbowały jajka
Jeśli nie chcesz używać sztucznych barwników do malowania pisanek, sprawdź metody na farbowanie jajek naturalnie. To nic trudnego i spokojnie możesz wykorzystać produkty, które znajdują się w Twojej kuchni.
Oto sekret idealnie soczystej szynki pieczonej na Wielkanoc. Twoi goście będą w szoku
Domowa pieczona szynka bardzo dobrze sprawdza się w roli przystawki. Można pokroić ją na grube plastry i podać gościom przed głównym posiłkiem, by rozbudzić ich kubki smakowe i zwiększyć ich ochotę na coś porządnego i bardziej obiadowego.
Dziadek Staszek tak robił pyszny sos do jajek na Wielkanoc. Chrzan to podstawa!
Sos z dodatkiem świeżego i samodzielnie utartego chrzanu będzie mieć taką naturalną przyjemną ostrość, dzięki której stanie się idealnym wyrazistym dodatkiem do ugotowanych na twardo jajek, wszelakich pieczonych i smażonych mięs, a nawet warzywnych sałatek podawanych na zimno.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl