Reklama

jak ugotować rosół

3/3
Jak ugotować rosół? Podobno nie każdy potrafi!
pl.freepik.com
Oczywiście potrzebne są też przyprawy. Ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, sól. Wszystko wedle upodobań. A jak ugotować rosół? Najpierw zalewamy mięso zimną wodą. Gotujemy powolutku. Gdy woda zaczyna wrzeć, cierpliwie odszumowujemy wywar. Dopiero później wrzucamy warzywa i dalej gotujemy. Dobry rosół musi stać na wolnym ogniu nawet 4 godziny. Wodę regularnie uzupełniamy. Rosół najlepiej podawać oczywiście z domowym makaronem.
Reklama

Fraza jak ugotować rosół to jedno z najczęściej wyszukiwanych zapytań. Teoretycznie jest to jedna z najprostszych zup, jednak okazuje się, że nie każdy potrafi sprostać wyzwaniu, zwłaszcza gdy gotuje rosół po raz pierwszy. Zatem jak ugotować rosół, by smakował tak, jak w najlepszej restauracji?

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: Owsianka - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
01 kwietnia 2020