Naturalne antybiotyki z Twojej kuchni
Antybiotyk – to najczęściej słyszany werdykt wśród stawiających diagnozę lekarzy. Jednak antybiotyki często zamiast pomagać, po prostu szkodzą. Skutkami ubocznymi ich nadmiernego stosowania są problemy jelitowo – żołądkowe, uczulenia, infekcje grzybicze, uodpornienie organizmu na antybiotyk, a nawet uszkodzenie narządów wewnętrznych. Z tego względu, wtedy kiedy możemy sobie na to pozwolić, warto zamienić je na naturalne i zgodne z naszym organizmem składniki oraz substancje. Gdzie ich szukać? Zajrzyj do swojej kuchni.
Reklama
- Czosnek
- Miód
Reklama
- Kapusta
- Szałwia
Reklama
- Imbir
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Czosnek - właściwości i wartości odżywcze
Czosnek to roślina, która od wieków cieszy się dużą popularnością nie tylko w kuchni, ale i medycynie naturalnej. Dzięki swoim wyjątkowym właściwościom odżywczym i leczniczym czosnek jest składnikiem o wszechstronnym zastosowaniu. W poniższym artykule omówimy wartości odżywcze czosnku, jego wpływ na zdrowie oraz możliwości wykorzystania w kuchni.
Masło czosnkowe - dodatek idealny!
Masło czosnkowe to niezwykle pyszny i aromatyczny dodatek wielu potraw. Użyte do gotowania masło nadaje potrawom głęboki smak i wyjątkowy charakter. Przyrządzenie tego masła w domu jest niezwykle proste, a efekt potrafi zaskoczyć nawet najbardziej wyrafinowane kubki smakowe. W jaki sposób robi się domowe masło czosnkowe? Poznaj najlepsze triki!
Shot imbirowy - na zdrowie!
Jesteś miłośnikiem naturalnych, domowych remediów na infekcje? Szukasz szybkiego i skutecznego sposobu na wzmocnienie organizmu? Spróbuj imbirowego shota! To nie tylko pyszny napój, ale także prawdziwa bomba witaminowa, która doskonale pobudza i wzmacnia odporność. W tym artykule podzielimy się z Tobą przepisem na imbirowy shot oraz przedstawimy właściwości zdrowotne imbiru i innych składników tego napoju.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl